// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bjørn Asle Nord: Under sne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer, True Crime

Bjørn Asle Nord: Under sne

Skrevet af den 22. oktober 2022 – 05:26Ingen kommentarer

Det er den 15. marts 2017, og vi befinder os i Norge nær bjerget Gråskallen på Haugastøl, hvor en tysk turgruppe på seks er på skitur i området under et voldsomt uvejr, da et enormt lavineskred begraver nogle af gruppemedlemmerne helt og delvist. Den 23-årige Adina Lange ligger begravet i sneen. Hun er fanget halvanden meter under sneen og kan kun røre et par fingre i en af vanterne. Dette er historien om hende og dem, der satte alt ind for at redde hende.

Bjørn Asle Nord tager os på en dokumentarfilmagtig måde med hele vejen, fra turen til Norge bliver planlagt og til årene efter den omtalte dag, hvor det tydeligt mærkes, at episoden har sat sine spor – både på den dårlige måde, men bestemt også på den gode. Vi hører om redningspersonalet, de frivillige og de helte, der reddede liv, hvor al håb var ude.

Under sne er en dramatisk historie, du skal læse, hvis du er til virkelige historier om sande helte. Den dykker ned i hele det netværk af frivillige redningskorps, som Norge er så kendt for. Helte, som de seneste 10 år har været med til at finde næsten 300 savnede mennesker i live. Ildsjæle, som brænder for det, de laver, og som uden at modtage en krone i støtte igen og igen træner med hunde, køretøjer og redningsudstyr for at være klar til næste aktion.

Jeg tog mig selv i at tænke, at jeg lige skulle læse et par sider for at finde ud af, om bogen var noget for mig, til at læse den ud i én køre. For Bjørn Asle Nord formår qua sine journalistiske evner og selvfølgelig det sensationsprægede ved historien at tage sin læser med på rejsen fra start til slut. Jeg sidder stadig med hjertet oppe i halsen ved tanken om denne historie og tænker, at mirakler stadig sker.

Bjørn Asle Nord: Under sne, oversat af Per Straarup Søndergaard, Forlaget Straarup & co. 190 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.