// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Eve Babitz: Mit Hollywood
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer

Eve Babitz: Mit Hollywood

Skrevet af den 23. juni 2022 – 05:56Ingen kommentarer

Jeg elskede Eve Babitz’ memoirer Stille dage, vilde nætter om hendes noget vilde ungdom i LA i 1970’erne og glædede mig som et lille barn til at læse ’Mit Hollywood’, der faktisk kommer før ’Stille dage, vilde nætter’ og beskriver hendes opvækst fra barn til ung. At det så tog mig næsten tre måneder at læse bogen, kan man jo undre sig over. Det er bestemt ikke, fordi den er kedelig eller dårligt skrevet – nok nærmere at den er så detaljerig og fuld af oplevelser, at jeg hurtigt blev mættet og læste en anden lettere tilgængelig bog, før jeg som en besat igen slugte en masse sider og forpustet måtte stoppe op. Babitz giver os nemlig i Mit Hollywood en plads i hendes tankespind, og det er en vild rejse at komme med på.

I Mit Hollywood får vi historien om at vokse op i et hus fuldt af farverige kunstneriske personligheder, som hendes mor inviterede hjem og holdt selskaber for. Der er ikke megen plads til at være barn i Babitz’ liv og det sætter tidligt sit præg på den unge Eve. I glimt hører vi om high school-tiden, kæresterne, elskerne og vennerne. Det er alt sammen så surrealistisk en opvækst, at man holder vejret, mens man læser.

Eve Babitz blev i 60’erne og 70’erne kaldt for festudgaven af Joan Didion, og det kan jeg sagtens forstå. Så er du stor fan af Didions bøger, må du endelig tage fat på Babitz’ forfatterskab. Jeg synes dog, at hun minder mig mere om Patti Smith, og jeg fandt det enormt underholdende at læse om Babitz’ enorme sult på livet og hendes promiskuøse, nysgerrige tilgang til sex. For Babitz var draget af alt, hvad der var på grænsen, og hendes erindringer er skrevet underspillet humoristisk og ligetil i et uprætentiøst sprog. Endnu en fremragende bog af Eve Babitz.

I Mit Hollywood får vi desuden de uundværlige forord af Holly Brubach og en masse billeder fra Babitz’ Hollywood-scrapbook, hvilket bestemt er værd at nævne.

Eve Babitz: Mit Hollywood, Forlaget Bobo, oversat af Bente Kastberg, 385 sider, februar 2022

Der er lukket for kommentarer.