// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » H. K. Møller: Hun falder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

H. K. Møller: Hun falder

Skrevet af den 31. december 2021 – 06:34Ingen kommentarer

Befriende politisk ukorrekt roman om en kvindes liv efter en skilsmisse.

Sidsel, 38 år, mor til 2 og netop forladt af sin mand Karsten. Hun er hovedpersonen og fortælleren i romanen Hun falder, som er ganske underholdende læsning. Hun plejede at bo i det store hus i Virum, og forsøger nu at finde sig til rette i en treværelseslejlighed med delebørn. Måske var deres ægteskab ikke helt lykkeligt, men er ægteskab det? Med alle våben vil hun kæmpe for at vinde Karsten og den hvide villa tilbage. Og når hun siger alle våben, mener hun det!

“Jo mere ovenpå og omsværmet, jeg kan fremstå, jo mere attraktiv vil jeg virke på Karsten, det er klart. Og jo mere jaloux, jeg kan gøre ham, jo hurtigere vil han komme tilbage til mig.” Year right, helt sikkert!

Det er sjældent rationelt at forsøge at hævne sig på sin tidligere mand ved at forføre mænd han kender og det fører heller ikke ret meget godt med sig at måle en erobrings rumsterstang med en tommestok og sende målene pr. sms til x-manden…. Men det er hvad Sidsel gør, og det er underholdende, pinligt og morsomt at læse om, mens man selv tænker “godt det ikke er mig, der er faret så meget vild”.

Sproget er kækt og det matcher naturligvis Sidsel, der gerne vil fremstå ung, attraktiv og smart.

Er der klichéer i bogen? Ja! Gør det noget? Ikke det mindste!

Vi kommer mere ind på livet af hende, jo længere tid vi følger hende og romanen ændrer dermed også lidt karakter fra at være morsom til at behandle problemstillingen nyskilt og ulykkelig med mere dybde og seriøsitet. Vi forstår, at hun føler sig udstødt fra en hel verden, at det er ret så smertefuldt at blive skilt og efterladt.

Og afslutningen! Den er fuldstændig uventet!

Romanen fortjener mere opmærksomhed end den har fået, der er helt sikkert læsere til den. Anbefaling er hermed givet. Måske til læsere af Dagene, dagene, dagene af Tone Schunnesson og til læsere af Ti kameler for Ameera af Zahra Pedersen. Den første roman fordi den også har en crazy grænsesøgende antiheltinde i hovedrollen og den anden fordi den også på en underholdende måde undersøger alt det halløj der foregår (og ikke foregår) mellem mænd og kvinder.

H.K. Møller er journalist, kommunikationsrådgiver og har arbejdet med branding, presse, kampagne og politik. HUn falder en hendes skønlitterære debut. Hun har tidligere skrevet to bøger til virksomheder.

H.K. Møller, Hun falder, Forfatterskabet, November 2020, 204 sider.

Der er lukket for kommentarer.