// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Tone Schunnesson: Dagene, dagene, dagene
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Tone Schunnesson: Dagene, dagene, dagene

Skrevet af den 14. oktober 2021 – 06:12Ingen kommentarer

Dagene, dagene, dagene er “en poetisk pageturner og et studie i succes og fiasko, ber√łmmelse, forbrug, sandhed og bedrag”, siger bagsideteksten af bogen, ja tak, tak sk√¶bne, m√•ske ikke traditionelt poetisk, men fuldskrue pageturner, det skal jeg da ellers lige love for!

Bibbs fylder 39 år om lidt. Hun er tidligere tv-vært og influencer og har blandt andet tjent sine penge ved at være ærlig om sine holdninger og meninger. Hun har også lavet reklamer, men det er som om at yngre modeller er kommet til, og opgaverne ikke længere finder vej til Bibbs.

En dag slår hendes kæreste op med hende og så slår jorden under hende revner. For hvor skal hun så bo? Og hvem skal bekræfte hende? Og hvem er man uden en kæreste, uden et job og uden en bolig? Hun vil vildt gerne blive boede i lejligheden, men det kræver, at hun skaffer 100.000 kr. på en uge. For ti år siden ville hun let kunne have skaffet store penge på kort tid, men i dag?

Desperat og såret kaster hun sig ud i en nærmest umuligt opgave, pengene skal skaffes, koste hvad det vil! Hvad bilder kæresten sig egentlig ind? Bibbs er ikke sådan en man forlader, hun er sådan en, der forlader andre. At blive smidt på porten passer slet ikke til hendes fortælling om sig selv.

Bibbs er et meget k√¶kt bekendtskab. Sproget er frisk og tempoet er (langt det meste af tiden) h√łjt. I lange str√¶k er romanen sv√¶r at slippe, topunderholdende og l√¶seren t√¶nker p√• samme tid “godt det ikke er mig” og “giv mig mere, giv den gas Bibbs”.

Bibbs tr√¶ffer den ene dumme beslutning efter den anden. Hun bruger folk og hun lyver. Hun udnytter sin krop og sin kendisfaktor til max. Og hun fucker up p√• den helt store klinge i takt med at den ene l√łgn tager den anden. Hun er sj√¶ldent t√•lmodig eller sympatisk, men hun er befriende √¶rlig og n√•r alt kommer til alt: et menneske i total krise!

Så hvis du er frisk på en morsom, tosset, velskrevet tur med Bibbs ved din side, er Dagene, dagene, dagene et godt bud på din næste læseoplevelse.

Tone Schunnesson (f. 1988) er svensk forfatter og dramatiker. Romanen er blevet nomineret til Sveriges Radios Romanpris og EU¬īs Litteraturpris og er desuden solgt til filmatisering (jeg kan se det for mig!).

Tone Schunnesson, Dagene, dagene, dagene, August 2021, 266 sider, Gads forlag, Oversat fra svensk af Louise Ardenfelt Ravnild.

Der er lukket for kommentarer.