// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Zahra Pedersen: Ti kameler for Ameera
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Zahra Pedersen: Ti kameler for Ameera

Skrevet af den 16. juli 2021 – 07:12Ingen kommentarer

Jeg indrømmer gerne, at jeg var skeptisk. Er tiden ikke løbet fra disse Bridget Jones lignende bøger om en karrierekvinde omkring de 30 år på jagt efter en mand? Jeg skulle dog ikke ret langt ind i bogen, før jeg glemte alt om min skepsis. Jeg var hurtigt hooked og blev mere og mere nysgerrig på Ameera og hendes uperfekte singleliv.

Ameera fylder snart 30 år. Hun bor i London, har gang i karrieren på et af Londons eksklusive reklamebureauer, men bor stadig hjemme. Hun er opdraget i den muslimske tro og familien synes, at det er på tide at få hende gift. På den ene side trives Ameera med at være single og have god tid til sit arbejde og på den anden side er hun interesseret i det andet køn. Men hvordan skaffer man sig lige en passende ægtemand? Kan speeddating være løsningen, som veninden foreslår? Eller må hun oprette en profil på en muslimsk dating app? Og hvad skal hun stille op med den søde ikke-muslimske mand, hun har set på en café? Der er langt flere spørgsmål end svar!

Det er interessant og underholdende at læse om det kultursammenstød Ameera oplever. Hun er på samme tid en moderne Londonkvinde og en muslimsk kvinde. Hun er opdraget til at holde fast i familiens traditioner og vil gerne glæde sine forældre, som den gode datter. Men skal man lade sig gifte med en muslimsk mand for sine forældres skyld? Eller skal man følge sit hjerte? Det er store spørgsmål og det er slet ikke let for Ameera, men det skildres med humor og varme og jeg kunne ikke gennemskue, hvor det hele ville ende.

Jeg har med andre ord været ret så godt underholdt af romanen. Jeg elskede Bridget Jones og Nynnes dagbøger dengang de toppede og Ti kameler for Ameera minder om de romaner og er alligevel helt sin egen.

Oplagt ferielæsning til dig, der gerne vil underholdes og samtidig er nysgerrig på, hvordan det er at være moderne muslim og ugift i en datingtid.

Zahra Pedersen (f. 1987) er uddannet journalist, datter af dansk imam og har i en årrække boet i London. Måske kender du hende som skaber af podcastserien “Salaam Doll” om muslimske kvinder. Forlaget melder, at der er interesse for romanen i udlandet og at en 2´er på vej, juhu!

Zahra Pedersen, Ti kameler for Ameera, Forlaget Grønningen1, 2021, 301 sider.

Der er lukket for kommentarer.