// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Thomas Rathsack: Kollaps
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Thomas Rathsack: Kollaps

Skrevet af den 26. april 2021 – 05:56Ingen kommentarer

Han gjorde det sgu! Den tidligere j√¶gersoldat Thomas Rathsack har heldigvis skrevet en 5’er i serien om den tidligere j√¶gersoldat Michael Plessner.

I min anmeldelse af 4’eren skrev jeg:

“Om Rathsack er i gang med bind fem om Michael Plessner vides ikke, men slutningen af bind fire signalerer i mine √łjne, at det ikke er tilf√¶ldet. Og det er enormt √¶rgerligt. For Plessner-figuren er glimrende og vi ser ham gerne sendt ud p√• endnu flere redningsmissioner. Og man kan jo altid k√łre en story-line der hedder: ‚ÄĚHan havde trukket sig tilbage. Men xxx gjorde, at han var n√łdt til igen at g√• i krig‚Ķ‚ÄĚ. Vi h√•ber.”

H√•bet blev opfyldt og Rathsack og Plessner er tilbage. Denne gang er omdrejningspunktet Rusland og milj√łforurening. En st√¶rk kombi, som giver en s√¶rdeles l√¶sv√¶rdig cocktail af en sp√¶ndingsroman p√• internationalt niveau.

Rathsack er ikke bange for tage livet af “the good guys” og lade heltens hj√¶lpere falde ham i ryggen. Det virker rigtig godt – og kynisk. Hatten af for det mod.

I mine tidligere anmeldelser af b√łgerne i Rathsacks Plessner-serie har jeg ikke lagt skjul p√•, at 1’eren, 2’eren og 3’eren var hamrende gode, mens 4’eren skuffede en anelse. Rathsack er bedst, n√•r han sender Plessner langt v√¶k hjemmefra. Og Rusland er desv√¶rre ikke l√¶ngere v√¶k, end at Kollaps kommer ind p√• en 4. plads, som den n√¶std√•rligste af de fem rigtig gode b√łger.

Men misforst√• mig ikke. “Kollaps” er knaldhamrende god. Man f√łler sig godt underholdt. Handlingen er realistisk og der er fart over feltet. “Problemet” er bare, at nogle af forg√¶ngerne var endnu bedre.

Nu sidder vi bare tilbage med et h√•b om, at der en dag kommer en 6’er.

Thomas Rathsack: Kollaps. Politikens Forlag, 2021. 308 sider.

Der er lukket for kommentarer.