// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Rathsack: Shadow Army
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Agentroman, Roman, Spænding

Thomas Rathsack: Shadow Army

Skrevet af den 23. august 2019 – 06:462 kommentarer

Efter at have læst det fremragende bind tre, ”Dødemandsbugten”, i Thomas Rathsacks fire-binds serie om jægersoldaten Michael Plessner var det naturligt at kaste sig over de øvrige bind i serien, startende med bind 1, ”Shadow Army”. Her er scenen sat i Afghanistan og Pakistan, hvor Plessner og hans jægersoldat-kolleger jagter terrorister i de ufremkommelige bjerge.

En jagt, der går grueligt galt og til sidst sender Plessner på en hæsblæsende flugt med Al-Qaeda og den pakistanske sikkerhedstjeneste i hælene. En nervepirrende afslutning på et virkelig velskrevet værk, hvor Thomas Rathsack bruger sin viden fra sin fortid som jægersoldat til at levere en meget detaljeret fortælling, hvor handlingsforløbet er voldsomt og hektisk. Men ikke urealistisk.

Det stænk af realisme er historiens helt store force. Men også gode personbeskrivelser og dialoger er med til at gøre det så godt, som det er.

Så Rathsack formår i 1’eren at levere en vare næsten på højde med bind 3. Den var bare lige et nøk bedre.

Thomas Rathsack: Shadow Army. Politikens Forlag, 2012. 232 sider.

2 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.