// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Anton Geist, Lasse Skou Andersen, Sebastian Abrahamsen: Genopdragelsen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » Roman

Anton Geist, Lasse Skou Andersen, Sebastian Abrahamsen: Genopdragelsen

Skrevet af den 9. januar 2021 – 06:29Ingen kommentarer

Som teenager bliver Samia sendt p√• genopdragelse hos sin onkel p√• landet i Pakistan. Hvad der skulle have v√¶ret et par m√•neder, bliver langsomt til flere √•r. Forud for rejsen, ligger flere √•rs konflikter i hjemmet. Samia √łnsker at leve et almindeligt ungdomsliv, som hendes danske venner. Et liv, der slet ikke harmonerer med de planer hendes far har for hende. Bogen er dokumentarisk og bygger p√• virkelige h√¶ndelser.

Genopdragelsen er historien om hvordan en far kan √łdel√¶gge en glad, kvik og udadvendt pige med venner og g√łre hende til en deprimeret, ensom og angst pige, der kr√¶ver medicinsk behandling og hospitalsindl√¶ggelse. Og det er historien om hvad trusler, h√•n og bank medf√łrer.

Genopdragelsen er en barsk, hjertesk√¶rende og virkelig god dokumentarisk beretning om hvordan social kontrol og splittelsen mellem to kulturer kan f√łre til mistrivsel og psykisk sygdom.

Bogen er let at l√¶se trods de tunge emner og vil derfor kunne l√¶ses af mange. Kombinationen af de roman lignende afsnit og de mere fagligt funderede afsnit fungerer ret godt. Det er grundl√¶ggende sp√¶ndende og bekymrende at f√łlge den unge pige og det er berigende, oplysende og interessant at f√• hendes liv belyst med forskning, statistik og udtalelser fra for eksempel psykologer.

Denne bog er oplagt l√¶sning til p√¶dagoger, l√¶rere, socialr√•dgivere, l√¶ger etc. der st√łder p√• disse b√łrn og unge, der pludselig √¶ndrer adf√¶rd og ikke l√¶ngere trives. Og til de samme faggrupper, der st√łder p√• (unge) voksne, hvis adf√¶rd og handlem√łnstre man ikke kan gennemskue.

Bogen vil ogs√• tiltale l√¶sere af Sara Omars b√łger D√łdevaskeren og Skyggedanseren.

Jeg vil √łnske, at herboende m√¶nd (og kvinder) som Samias for√¶ldre, vil l√¶se bogen. S√• de inden det g√•r galt, kan forst√•, hvor skadeligt det er for unge kvinder (og m√¶nd) at leve under streng social kontrol og at blive sendt p√• genopdragelse. Men det er nok naivt af mig at tro, at det kommer til at ske.

Lyt også gerne til podcasten Genopdragelsen (findes blandt andet på Spotify), hvor forfatter Anton Geist interviewer Mathias Tesfaye, Mads Fuglede, Halime Oguz og Johanne schmidt-Nielsen om social kontrol med udgangspunkt i bogen.

Bogen får mine varmeste anbefalinger! Den er uhyre vigtig!

Anton Geist, Lasse Skou Andersen, Sebastian Abrahamsen, Genopdragelsen, Informations Forlag, November 2020, 243 sider.

Der er lukket for kommentarer.