// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Phillip Faber: Den danske sangskat
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » Samfund

Phillip Faber: Den danske sangskat

Skrevet af den 24. december 2020 – 06:46Ingen kommentarer

Hvis ikke f√łr, s√• var det i hvert fald i 2020, at de fleste danskere fandt ud af, hvem Phillip Faber er. Han fik morgensang ind i stuerne, da Covid-19 vendte op og ned p√• verden. Og nu har han sammen med Rikke Hyldgaard skrevet en bog om den danske sang, som er hans hjertensbarn. Og det forst√•r man godt. Det smitter faktisk lidt, n√•r man l√¶ser hans bog.

Phillip Fabers 20 yndlingssange bliver pr√¶senteret i denne bog, og ikke blot det ‚Äď de bliver fremvist, skilt ad, forklaret og sunget p√• papir. Hans baggrund som sanger i Det Danske Drengekor, uddannelsen som komponist og dirigent og nu chefdirigent for DR Pigekoret er baggrundsmusikken, der underst√łtter fort√¶llingen. B√•de i billeder og i ord. Han deler rigeligt ud af anekdoter fra sit liv, n√•r vi dykker ned i den danske sangskat, og f√•r l√¶seren til at se sangene i forhold til sin egen barndom (godnatsangene), ungdom og alderdom.

Man skal v√¶re pjattet med danske sange og have interesse for komposition, oprindelse og sprog for at give sig i kast med dette v√¶rk, som jeg v√¶lger at kalder bogen p√• over 300 sider. Dog er det vigtigt at n√¶vne, at det p√• intet tidspunkt bliver selvh√łjtideligt, det er bare ren k√¶rlighed til dansk¬†sang og musik. Phillip Faber br√¶nder igennem i bogform og fort√¶ller s√• inddragende, at man ikke kan lade v√¶re med at t√¶nke, at jo, det er da vildt underligt, at man valgte at lave om p√• p√• tekster p√• ca. hundrede √•r, n√•r nu den oprindelige version var den, der gav mening. Eller det samme med melodien. Alt det, ved Phillip Faber voldsomt meget om.

Bogen er lige så pæn som Phillip Faber. Nydelig, visuel og med sjæl, som vi også har fornemmet ham til fællessang på skærmen i flere måneder, og bogen afspejler hans indlevelsesevne, der også mærkes i hans andre værtsroller til koncerter og på tv.

Den danske sangskat, Phillip Faber og Rikke Hyldgaard, Politikens Forlag. 328 sider. Udgivet november 2020.

Der er lukket for kommentarer.