// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » David Grossman: En hest kommer ind på en bar
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

David Grossman: En hest kommer ind på en bar

Skrevet af den 6. oktober 2020 – 07:58Ingen kommentarer

En dag modtager den pensionerede dommer et telefonopkald. Det er barndomskammeraten Dovaleh, som ellers kun er et fjernt minde fra fortiden, og som nu er en midaldrende stand up komiker. Dovaleh skal optræde i den lille provinsby, hvor dommeren bor, og beder så mindeligt om at dommeren vil overvære hans optræden. Det skal blive en særlig aften.

Dovalehs optræden er ikke som nogen andre. I stedet for standardshowet udelukkende med uforpligtende vittigheder, løsner Dovaleh op for fortidens traumer. Det bliver en aften, der udfordrer sit publikum – og standupperen selv, for der er andre end Dovaleh og dommeren, der har historier fra Davalehs barndom at fortælle.

En hest kommer ind på en barn er en stakåndet, hæsblæsende roman. Man lider med fortælleren, undres, oprøres og er på en gang fascineret og frastødt af Dovaleh og hans optræden, som ikke minder om noget jeg ellers har læst.

Desværre er slutningen også ret anti-klimatisk, i hvert fald efter hvad jeg havde sat næsen op efter. Det var virkelig en skuffelse, at alt det ståhej og alle de overvejelser endte i så lidt, herunder at fortællerens del i historien også får lov til at hænge uforløst. Der var lagt op til meget mere end de sidste sider kunne levere.

Jeg har ellers voldsomt begejstret for Grossmans andre bøger, hvoraf Kvinde på flugt fra meddelelse og Da Nina vidste er anmeldt her på bogblogger. Det er bøger, der ligesom En hest kommer ind på en bar, udfordrer læseren med fortællestil, men de er begge to klasser over En hest kommer ind på en bar.

David Grossman: En hest kommer ind på en bar. 215 sider, Forlaget Vandkunsten. Oversat af Hans Henrik Fafner og Rivka Uzan Fafner, udkom 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.