// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Inger Wolf: Hævnen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Inger Wolf: Hævnen

Skrevet af den 22. juni 2020 – 06:44Ingen kommentarer

Så kom den længe ventede afslutning på Inger Wolfs trilogi Pyromanen og hvilken afslutning! Så hvis du mangler en virkelig god krimiserie til sommerferien, skal du læse med her. Et forældrepar bliver en nat brutalt nedslagtet i familiens hjem, mens deres tre børn er i huset, og da politiet ankommer til stedet, opdager de, at familiens 8-årige pige, Veronica, er forsvundet. Det sætter alle alarmklokker i gang, for pigen ligner til forveksling en anden 8-årig pige, Klara Larsson, som forsvandt for 30 år siden i selvsamme by og på mystisk vis dukkede op et år senere. Pigen arbejder som brandefterforsker hos Østjyllands Politi og hedder nu Klara Larsen.

Klara og hendes kollega Sebastian Vinther er omsider blevet kærester, selvom det bestemt ikke er nemt for den ordentlige Sebastian at være kæreste med den unge, smukke lyshårede Klara med den mørke fortid og fascination af ild. Han vil have, at hun besøger sin hjemby og måske derved begynder at huske, hvad der skete, dengang hun som lille forsvandt et helt år. Som var det skæbnen, forsvinder en lille pige i Klaras fødeby, og politiet kontakter hende for at få hendes vidneudsagn i en sag, hun kun ønsker at glemme alt om.

Sebastian og Klaras chef insisterer på, at de begge tager til Sverige for at bidrage til eftersøgningen af Veronica, men inden de når frem, bliver den lille pige fundet dræbt. Fremgangsmåden ligner på ingen måde den 30 år gamle sag, men Klara kan ikke lade det ligge. Hun er sikker på, at hendes bortfører stadig lever, og at han vil slå til igen. Spørgsmålet er bare, om Klara er klar til at rive op i det mørkeste år i hendes liv.

Hold nu op en afslutning på trilogien, Inger Wolf leverer i Hævnen. Jeg kom til at ignorere både vasketøj og børn, da jeg simpelthen bare måtte læse et kapitel til – og ét til. Så pas på, når du går i gang med bøgerne. De er ufatteligt afhængighedsskabende, og du kommer ikke til at få et roligt øjeblik, før du har fået svar på alle de uhyggelige hemmeligheder, Klara Larsen og Sebastian Vinther efterhånden afslører.

Læs også anmeldelserne af Inger Wolf: Sorger og Inger Wolf: Giften

Inger Wolf: Hævnen, People’s Press, 368 sider, Udkommer 22. juni 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.