// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Inger Wolf: Giften
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Klima og miljø, Krimi

Inger Wolf: Giften

Skrevet af den 2. september 2019 – 06:00Ingen kommentarer

Allerede efter kun at have læst to af Inger Wolfs bøger er jeg stor fan. Giften, som er den 2. bog i Pyroman-serien om brandefterforsker Klara Larsen og hendes kollega Sebastian Vinther, tog mig igen med på en hårrejsende tur i kølvandet på en stor brand – denne gang i de norske fjelde.

En forfærdelig mordbrand med alt for mange ofre på et gammelt hotel i Tromsø gør, at de norske myndigheder må tilkalde ekspertisehjælp fra Danmark. Klara bliver sendt derop af sin leder og finder sig selv kastet ind midt i noget, der ikke er en pyromans men en terrorists værk med det formål, at så mange som muligt skal forstå, hvad hans tanke bag massakren er.
Hotellet er åbenbart kun en forsmag på, hvad han er i stand til at gøre.

Samtidig i Danmark er Sebastian uofficielt i gang med at efterforske en række små uopklarede brande hos dømte pædofile. Han kan ikke lade være med at mistænke sin smukke lyshårede kollega, og som tiden går, bliver han mere og mere overbevist om, at hun ikke er den, hun giver sig ud for at være. Han overtaler derfor sin leder til at sende ham til Tromsø, da han selv vil konfrontere Klara med sin mistanke, før han eventuelt melder hende. Det viser sig at være både godt og skidt, for selvom det åbner op for en masse usagt mellem parret, bliver Sebastian viklet ind i jagten på terroristen, og snart er han selv i stor fare.

Giften er en virkelig god og hurtigt læst spændingsroman med alt, hvad der hører sig til. Inger Wolf åbner op for et intenst perspektiv på klimakrisen, samtidig med at hun giver læseren en smule af det, vi manglede i Sorger – nemlig Klaras mørke fortid, og hvorfor hun har så stor en fascination af ild. Derudover fik vi endelig den kærlighedshistorie, som har ulmet mellem de to efterforskere, siden de mødte hinanden. Jeg glæder mig meget til den næste bog i serien!

Sorger og Giften er oprindeligt udgivet som Mofibo Original e- og lydbøger, men udkommer altså nu i fysisk format.

Inger Wolf: Giften, People’s Press, 368 sider, september 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.