// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Matt Wesolowski: Hydra
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Thriller

Matt Wesolowski: Hydra

Skrevet af den 28. april 2020 – 07:48Ingen kommentarer

Matt Wesolowski har med sin serie Seks stemmer skabt en ny type roman; podcastromanen. Her tager hovedpersonen Scott King fat i gamle kriminalsager og forsøger på neutral vis gennem seks programmer at finde en forklaring på, hvad der skete og hvorfor, ved at interviewe seks mennesker, der alle har forbindelse til sagen. I denne anden bog i serien ser han på sagen om Macleod-massakren, hvor den 21-årige Arla Macleod myrdede sine forældre og sin søster med en hammer i et psykotisk anfald.

I første podcast hører vi fra hovedpersonen selv, Arla. Hun forsøger at forklare, hvad der ledte op til mordene, og hvorfor hun begik dem. Hun fortæller, at hun lukkede nogle sortøjede børn ind, og at de var grunden til det hele. Det er svært at vurdere, om hun er psykotisk, eller om der rent faktisk er noget overnaturligt på spil.

Efterhånden som Scott taler med flere personer, der kendte Arla, stykkes historien om hendes opvækst i en meget religiøs familie sammen, hvor forældrene forgudede hendes søster og samtidig udelukkende gik op i at opretholde en pæn facade for omverdenen. Jo mere Scott graver, jo flere trusler får han om at stoppe øjeblikkeligt, for ellers vil det få alvorlige konsekvenser for ham.

Jeg var meget begejstret for den første bog i serien, og det var jeg på sin vis også for denne, men alligevel sad jeg mærkeligt uforløst tilbage efter endt læsning. Bogen er spændende, uhyggelig og kryber ind under huden, og jeg måtte opgive at læse videre efter mørkets frembrud. Wesolowski afslører hovedkonklusionerne, men lader også en del stå åbent, så man selv må drage sine konklusioner om hovedpersonerne og deres bevæggrunde. Jeg savnede dog, at der blev bundet bedre ende på det overnaturlige element, som derfor faldt lidt til jorden for mig, men måske har jeg bare misset noget. Det ændrer dog ikke på, at podcastkonceptet er originalt og nytænkende, og det fungerer virkelig godt, måske især fordi Wesolowski skriver så godt. Og lige som i den første bog smider han noget af et plottwist ind i slutningen. Så hvis du er til nervepirrende uhygge med et overnaturligt element og kan lide Stephen Kings bøger, fx Outsideren, er dette bestemt en bog for dig.

Alhambra har som sædvanlig kælet for indbindingen – bogen er virkelig smuk og matcher i design og farver perfekt Seks stemmer. Når man efter at have læst bogen igen kigger på forsiden, forstår man for alvor, hvor genial den er.

Læs også vores anmeldelse af den første bog i serien, Seks stemmer.

Matt Wesolowski, Hydra, Forlaget Alhambra, 290 sider, oversat af Rebekka Hjelholt Svendsen, udkommer 28. april 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.