// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jørn Lier Horst: Når det mørkner
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Krimi

Jørn Lier Horst: Når det mørkner

Skrevet af den 14. februar 2020 – 06:39Ingen kommentarer

Så er der nyt fra Horst og hans hovedperson Wisting i krimien Når det mørkner. I denne går Horst tilbage til 1983 og introducerer læseren til den helt unge Wisting, som endnu ikke er blevet kriminalefterforsker. Han kommer tilfældigt på sporet af en gammel forbrydelse, og dette bliver hans første krimisag.

Det hele starter med, at han skal hjælpe Rupert Hansson, hans svigerfars ven, med at finde ejeren af en gammel lade. Det viser sig, at der inde i laden står en gammel og lidt sjælden bil. Men det er ikke det, der fanger Wistings opmærksomhed. Det er de skudhuller, som han finder i bilen sammen med et gammelt brev, som han vil aflevere til den rette modtager.

Da han ikke er efterforsker må han bruge sin fritid på at forsøge at finde ud af, hvad bilen gemmer på af gamle hemmeligheder. Det er ikke altid populært hos Ingrid, hans kone, da julen er lige om hjørnet og hun har hænderne fulde med de to små tvillinger.

Svaret på skudhullerne skal findes langt tilbage i tiden, nemlig i 1925. Wisting begynder langsomt, men sikkert at stykke puslespillet sammen, som viser sig både at involvere en forsvunden pengetransport, mord og en velbevaret hemmelighed, som har været skjult indtil nu. Men med Wistings graven i sagen er det slut med hemmelighederne.

Det er sjældent, at jeg får en krimi i hænderne på under 200 sider, men det er tilfældet med denne krimi. Omfanget passer dog fint til plottet, så der mangler ikke noget. Er man ny Horst og Wisting læser, så kan man fint starte her. For denne krimi går tilbage til begyndelsen, hvor Wisting er ung, nygift og småbørnsfar til tvillinger, hvor den ene, Line, senere hen i serien får en fremtrædende rolle. Har du, som jeg læst serien, så er det et kærkomment kig på Wistings unge dage. Det er sjovt at læse om den unge Wisting, hans ambitioner og hans forhold til den lille Line.

Horst skriver som altid godt og som krimiforfatteren Geir Tangen, har Horst også referencer til andre krimiforfattere, nemlig til selvsamme Geir Tangen. Vi har tidligere anmeldt en lang række af Horsts krimier, hvor de seneste med Wisting tæller Det inderste rum og Katharina-koden. Han har også skrevet krimier sammen med Thomas Enger og de er ligeledes anmeldt på bloggen, den seneste er Røgslør, som udkom i december 2019.

Jørn Lier Horst, Når det mørkner, forlaget Modtryk, oversat af Agnete Dorph Stjernfelt, 197 sider, februar 2020.

 

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.