// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Enger og Jørn Lier Horst: Røgslør
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Thomas Enger og Jørn Lier Horst: Røgslør

Skrevet af den 20. december 2019 – 06:23Ingen kommentarer

Nytårsaften, og Rådhuspladsen i Oslo er fyldt med festglade mennesker der skal sende det gamle år godt afsted og byde velkommen til det nye. Emma Ramm, journalist og kæreste med Kasper, er en af dem, der står på Rådhuspladsen. Hun har desværre lige har haft en lille kontrovers med Kasper til nytårsfesten hos sin søster. Emma lider af angst efter en sag i efteråret, som hun blev involveret i. Nu opsøger hun menneskemængden for at møde og komme over sin angst. Desværre bliver hun vidne til en bombe, der sprænger og skader en kvinde så voldsomt, at hun svæver mellem liv og død. Emmas mareridt blev til virkelighed.

Desværre rammer bomben også andre, som dør med det samme. Politikommissær Alexander Blix bliver involveret i opklaringen af bombesagen, der trækker spor tilbage til en anden sag, som han aldrig har glemt. Kvinden, der er blevet ramt, men stadig er i live, er nemlig Ruth-Kristine Smeplass, som for år tilbage mistede sin datter Patricia. Hun forsvandt sporløst – og er aldrig blevet fundet igen.

Hendes ex-mand Christer beskyldte hende for at være involveret i sagen, men hun nægtede sig skyldig. Ruth-Kristine var misbruger og havde derfor kun lov til at se sin datter en sjælden gang under opsyn. Resten af tiden var Patricia hos sin far. Der blev aldrig fundet beviser mod hende.

Christer satte himmel og jord i bevægelse for at finde sin datter den gang, og fandt også frem til en mand, som han mente var medskyldig. Han slog ham ihjel, inden han fik sandheden ud af ham, så nu sidder han i fængsel og kan intet gøre.

Både Emma og Alexander Blix forsøger at finde ud af, hvorfor Ruth-Kristine blev offer for bomben nytårsaften – og sporene bringer dem hurtigt tilbage til en grum fortid med sandheder, som nogen har forsøgt at skjule i flere år.

De arbejder på sagen fra hver deres side, men hjælper hinanden, når de opdager nye spor. Alexander Blix føler sig knyttet til Emma, fordi han har reddet hendes liv, da hun var barn og hendes far truede hende på livet.

Røgslør er en gedigen krimi med masser af spænding. Som ved den første, Nulpunkt, som også er anmeldt her på bloggen, var jeg rigtigt godt underholdt. Horst og Enger kan noget hver især som krimiforfattere, men de kan sørme også noget sammen, de to. Jeg kan bestemt anbefale denne serie, der indtil videre består af to bøger. Jeg håber på flere.

Røgslør, Jørn Lier Horst og Thomas Enger, forlaget Modtryk, oversat af Rolf Stavnem, 323 sider, oktober 2019.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.