// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kristina Ohlsson: Den der banker på
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Kristina Ohlsson: Den der banker på

Skrevet af den 17. januar 2020 – 06:30Ingen kommentarer

Ja tak Kristina Ohlsson, for super spændende krimi, den bedste du har skrevet indtil videre – og det siger ikke så lidt. Godt gennemtænkt plot, overraskende og kuldegysende dramatisk.

Nogen holder liv i gamle hoteller, som bliver lukket ned pga. renovering. Alligevel er der lys om aftenen i nogle af vinduerne og der ankommer mennesker ind ad bagindgange – som ikke umiddelbart kommer ud igen. Advokaten Martin Benner kommer på sporet af de mystiske hoteller, da han af Lucy, den kvinde han elsker, bliver bedt om at hente et skakspil, som hun har købt som gave. Hotellet ligger i New York, og der er han alligevel på besøg, da han har købt sig ind i en antikvitetsforretning hos sin gode veninde Magda efter hendes mand og Benners ven Henry er død.

Men da han skal hente spillet på det aftalte hotel, er hotellet lukket, selv om er der aktivitet i hotellets garage. Han får i øvrigt at vide, at spillet er hentet af en anden mand, Steve, som også kender Lucy.

Samme Steve forsvinder sporløst på sin vej til Lucy i Sverige, men spillet får han sendt til hende inden han forsvinder. Benners lille adoptivdatter Belle opdager, at spillet indeholder skjulte rum, og så tager mysteriet fart. Det er helt tydeligt, at Benner er på sporet af noget stort, for nogen gør alt for at stoppe ham ved at true ham på forskellige uhyggelige måder. Benners lidt specielle ven Boris, som er mafiaboss, og indimellem hjælper Benner, råder ham til at holde sig langt væk. Han mener, at det er meget farlige mennesker, som Benner har lagt sig ud med ved at efterforske både spillet og hotellerne. Men Benner er alt for langt inde i sagen til, at han kan komme ud igen.

Samtidigt har han også en mistanke om, at Henry ikke døde en naturlig død, selv om han var meget syg af kræft. Der er noget Magda skjuler, og da han bliver opsøgt af Alejandro Ortega, en ven af Henry, der stiller spørgsmål ved Henrys død og begravelse, begynder han også at efterforske dét. Alejandro påstår at Henry var en kirkens mand, og at han havde anklager hængende over hovedet, Anklager som ikke havde noget på sig. Hvor blev han ikke bisat fra en kirke?

Det bliver en lang rejse for Benner – og for Lucy, og det bringer dem til New York og tilbage til Sverige igen. En ting er sikkert. Stærke kræfter vil gøre alt for at Benner ikke finder ud af, hvordan det hele hænger sammen. Svaret ligger skjult i fortiden. Spørgsmålet er om Benner får gravet det frem i tide.

Kristina Ohlsson har med Den der banker på skrevet en fremragende og meget spændende krimi med Benner som hovedperson. Jeg er stor fan. Hun har en evne til at skrive meget aktivt og humoristisk, med konstant øje for den handlingsmættede spændingskurve. Du kan starte her, for Den der banker på kan læses uafhængigt af de to andre krimier om Benner, som vi også har anmeldt her på bloggen: Lotus Blues og Mios Blues. Vi har også anmeldt en række andre krimier af Kristina Ohlsson, bl.a. Paradisoffer og Skytsengle.

Kristina Ohlsson, Den der banker på, Forlaget Modtryk, oversat af Lilian Kingo, 404 sider, januar 2020.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.