// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kristina Ohlsson: Mios Blues
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Kristina Ohlsson: Mios Blues

Skrevet af den 14. februar 2016 – 07:46Ingen kommentarer

Vi efterlod advokaten Martin Benner i et sandt mareridt, hvor han i sin efterforskning af den døde Sara Texas, som var mistænkt for mord, hurtigt selv blev mistænkt for mord. Det er også der, vi finder ham igen i bogen Mios Blues, som er anden og sidste del af Kristinas Ohlssons spændende krimiserie. Den første bog hedder Lotus Blues.

Omdrejningspunktet i historien er den mystiske Lucifer i USA, som dukker op, hver gang Martin Benner forsøger at finde ud af, hvad der skete med Sara Texas og hendes fireårige søn Mio, som er forsvundet. I første omgang har Martin ikke fokuseret på Mio, men nu opdager han, at trådene samler sig omkring Mio. Lucifer har advaret Martin Benner om at grave mere i sagen, men nu hvor hele verden er ramlet om Martin tilbyder han ham en handel. Hvis Martin finder Mio og leverer ham til Lucifer, så vil han lade Martin være i fred.

Martin sætter jagten ind på Mio, med hjælp fra Lucy, hans ex-kæreste og måske-kæreste, men han løber hele tiden ind i blindgyder. Fx er det helt umuligt at finde et foto af drengen – også hos politiet. I det hele taget er det som om, at nogen bliver ved med at være et skridt foran Martin Benner, så han går i den ene fælde efter den anden. Folk dør rundt omkring ham, og snart tør han ikke inddrage nogen eller stole på nogen.

Men langsomt får han afdækket den grufulde historie, som ligger bag Sara Texas død og Mios forsvinden – og svarene trækker tråde langt tilbage i Martins eget liv.

Teknikken med at lade mindre dele af bogen foregå som et interview af Martin Benner virker rigtigt godt.

Mios Blues er en hæsblæsende triller og den er spændende – rigtigt spændende. Jeg kan klart anbefale både Lotus Blues og Mios Blues – det er god underholdning med et overraskende plot.

Kristina Ohlsson, Lotus Blues, Forlaget Modtryk, 347 sider, dansk udgave januar 2016, oversat af Lillian Kingo

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.