// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kristina Ohlsson: Lotus Blues
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Kristina Ohlsson: Lotus Blues

Skrevet af den 18. september 2015 – 07:12Én kommentar

Hvad er sandheden? Hvem er den onde og hvem er den gode? Hvem har myrdet hvem – og hvorfor? Det er de spørgsmål Martin Benner må forsøge at besvare for at finde en vej ud af det helvede, som han pludselig befinder sig i. Han er en succesrig advokat med eget kontor, som stadig har en form for forhold til sin ekskæreste Lucy – og til andre smukke kvinder. Han bor sammen med sin adoptivdatter Belle og arbejder sammen med Lucy på deres fælles advokatkontor.

Martin Benners mareridt starter den dag en mand ved navn Bobby, tropper op på hans kontor for at overtale ham til at tage sin søsters sag. Hun hed Sara og blev anklaget for 5 mord fordelt i USA og Sverige, som hun først afviser ethvert kendskab til, men dernæst tilstår. Det lykkedes hende at stikke af fra fængslet, hente sin lille søn og dernæst begå selvmord. Sønnen er aldrig blevet fundet.

Langsomt men sikkert bliver Martin Benner interesseret i sagen og får sig gravet dybere og dybere ned. Hvad han ikke ved er, at for hvert spadestik han tager, graver han sig ned i en fælde med frygtelige konsekvenser. Bag titlen Lotus Blues gemmer der sig en forfærdelig forklaring, som kommer frem godt inde i bogen.

Lotus Blues, som er skrevet af Kristina Ohlsson er helt enorm spændende, og det labyrintiske plot holder hele vejen igennem med masser af overraskende indslag. Sproget er hårdkogt og tonen i bogen så amerikansk, at jeg indimellem glemte, at handlingen hovedsagligt foregår i Stockholm og at hovedpersonerne er svenske.

Lotus Blues er første bog i en serie på to. I foråret 2016 kommer anden del Mios Blues og den skal jeg helt sikkert også læse.

Kristina Ohlsson, Lotus Blues, Forlaget Modtryk, 383 sider, dansk udgave september 2015, oversat af Lillian Kingo

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.