// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kristina Ohlsson: Skytsengle
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Kristina Ohlsson: Skytsengle

Skrevet af den 7. oktober 2012 – 07:08Ingen kommentarer

En skytsengel er en engel, der efter katolsk opfattelse beskytter et menneske og hjælper det om nødvendig. Skytsengle er også titlen på Kristina Ohlssons tredje bind i serien om Fredrika Bergman og hendes kolleger i Alex Rechts efterforskningsgruppe. Og det med at beskytte et menneske og dække over dets handlinger er netop omdrejningspunktet i bogen i flere tilfælde, end man først antager.

Jörgen skal passe sin søsters hund Svante. Det passer ham egentlig ikke helt. Men da han aldrig rigtig har lært at sige fra har han pludselig fået ansvaret for hunden den uge hun er bortrejst. Og nu går han rundt der i skoven i morgenlyset med en hund, der ikke rigtig vil lystre. Jörgen overbeviser endelig sig selv om, at det er ham, der bestemmer og fanger Svante ind. Men hunden har fået færten af noget, den bider sig fast, og alt for sent går det op for Jörgen, at Svante har sat tænderne i et dødt menneske.

Der er konstant skift af synsvinkel i bogen og det er i den grad med til at øge spændingen. Vi følger først og fremmest Fredrika Bergman i efterforskningsarbejdet. Hun er nemlig vendt tilbag i job, da hendes kæreste pludselig vælger at tage forældreorlov fra jobbet på universitetet. Vi følger Alex Recht, chef i efterforskningsgruppen og hans forsøg på at vende tilbage til livet efter at han elskede kone gennem mange år er gået bort. Og så følger vi den ældre kvindelige børnebogsforfatter, der bor på plejehjem, og som ikke har sagt et ord i 30 år. Kapitlerne stopper lige der, hvor man som læser tænker, at man har luret plottet eller har fanget de spor der lægges ud, og på næste side skiftes der endnu engang synsvinkel, så man må hænge på et par kapitler endnu.

Skytsengle er kompliceret opbygget, har et godt tænkt plot og er noget af en cliffhanger. Og så er den gennemsyret af ondskab på flere niveauer! Er du til den type af krimi, hvor vi også følger hovedpersonerne i deres privatliv vil du formentlig også blive godt underholdt af Skytsengle.

Jeg er så absolut fan af Kristina Ohlsson og ser frem til den næste bog i serien, som får titlen Paradisoffer. Jeg har tidligere anmeldt de to første bøger her på sitet, og du kan læse anmeldelse af Askepot her og af Tusindfryd her.

Kristina Ohlsson, Skytsengle, Forlaget Modtryk, September 2012, 476 sider, Oversat af Lilian Kongo.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.