// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kristina Ohlsson: Tusindfryd
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Kristina Ohlsson: Tusindfryd

Skrevet af den 7. juni 2011 – 20:02Ingen kommentarer

Allerede efter det første kapitel var jeg hooked og interessen blev fastholdt til sidste side!

Tusindfryd er Kristina Ohlsson anden spændingsroman om Fredrika Bergman og hendes arbejde som akademiker ved det svenske politi. Forfatteren er selv akademiker, har pt. orlov fra det svenske politi for at være counter terrorism i Wien og hendes erfaring gør Fredrikas samarbejde med de politiuddannede troværdigt.

En ældre præst og hans kone findes dræbt i deres lejlighed og det ligner mord efterfulgt af selvmord. En ung kvinde mister i Bangkok sit pas, sin pung, login til emails og andre personlige ejendele og bliver dermed afskåret fra kontakt med omverden. Samtidig flygter en irakisk mand til Sverige med hjælp fra et netværk i Sverige, der blot kræver en ikke helt klart defineret modydelse.

Fredrika og kollegerne i efterforskningsgruppen ved kriminalpolitiet i Stockholm bliver sat på at opklare mordet på det ældre ægtepar og selvom der blot er en måned til Fredrika skal være mor, bliver der arbejdet igennem.

Hvem har myrdet det ældre ægtepar og hvorfor? Handler det om at tjene store penge? Eller om at gøre en forskel for de få flygtninge, man kan give en ny start i Sverige? Eller er det langt mere personlige årsager, der ligger til grund for at flere og flere må lade livet? Der er mange spørgsmål, der er ubesvarede til det sidste og Tusindfryd er dermed et oplagt bud på en spændingsroman på kommende ferielæsning.

Den tredje bog i serien om Fredrika er netop udkommet i Sverige, så det er bare at håbe, at den fluks bliver oversat til dansk. Mens vi venter kan du starte med den første bog i serien: Askepot.

Kristina Ohlsson, Tusindfryd, Modtryk, 392 sider, Marts 2011, Oversat fra svensk af Lilian Kingo.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.