// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sofie Sarenbrant: Skammekrogen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Sofie Sarenbrant: Skammekrogen

Skrevet af den 2. november 2019 – 07:02Ingen kommentarer

Sofie Sarenbrant er altid kvinde for en god krimi, og Skammekrogen skuffer bestemt ikke – tværtimod. Med en spændingskurve der går stejlt opad, sidder man med tilbageholdt åndedrag og følger de forskellige hovedpersoner og den røde tråd, der udgøres af mobning, selvmord og relationer, der kører helt af sporet.

Emma er vendt tilbage på jobbet som kriminalassistent efter sin barsel med hendes og Nyhléns fælles barn, så nu er det Nyhlén, der passer den lille Elli. Allerede første dag bliver hun sat på en sag om et mord på Petter Lindh, en kendt tv-vært som er fundet ude i en skov. Det viser sig hurtigt, at der er noget helt galt i hans bagland, for hans kæreste skjuler noget.

Emma har fået ny makker, en ung mand, der hedder Krille. Han er både sød og flot, og det bemærker Nyhlén også, som følger efterforskningen fra sidelinjen. Han har ellers nok at se til selv, for Madeline er begyndt at forfølge ham igen og hun har en nyhed til ham, som han ikke bliver glad for.

Emmas søster, Josefin, har også nok at se til, for hun har udfordringer med sin ældste datter Julia. Hun synes ikke, at hendes mand og Julias far, Andreas, støtter nok op hendes tilgang til datteren. Julia er lige trådt ind i teenageårene, og hun har det svært. Hun har boet i udlandet i et år med sine forældre og sin lillebror, og det har ikke været nemt at komme tilbage til skolen og de gamle venner. Specielt hendes gamle veninde Liv har vendt sig mod hendes med en raffineret form for mobning, som ingen andre rigtigt gennemskuer.

En aften bliver Julia fundet på nogle togskinner, hvor det kun i sidste øjeblik går godt og Julia ikke kommer til fysisk til skade. Alle vil tale med hende om hendes selvmordsforsøg, og selv om hun siger, at hun ikke forsøgte selvmord, bliver det set som en naturlig fornægtelse. Så ingen ved egentligt, hvad der skete den aften – andet end Julia selv – og måske en, der ikke vil sige noget. Julia får det værre og værre og lukker sig helt inden i sig selv. Hun finder trøst på et site for selvmordstruede, hvor hun chatter med en ung kvinde, som også har forsøgt selvmord en gang. Det første lyspunkt i lang tid for Julia er, da hun skal mødes med sin chat-veninde i virkeligheden.

Josefin er hele tiden meget bekymret for Julia og bange for, hvad der kan ske med hende – og hvad hun selv kan finde på. En dag er det desværre en bekymring, der bliver virkelig, for Julia kommer ikke hjem. Hun er forsvundet. Josefin forsøger at få fat i sin søster Emma for at få hjælp til efterforskningen. Men Emma er travlt optaget af mordet på Lind, en forsvunden mand og endnu en myrdet. Fællesnævneren er en skov, hvor den samme mand har kontaktet politiet flere gange, fordi hans hund finder de døde mennesker.

Skammekrogen er voldsomt spændende med gode personkarakterer, hvor flere kan være den skyldige og først til sidst bliver den frygtelige sandhed afdækket, som dækker over mange menneskers forskellige hemmeligheder. Glæd dig til en god krimi. Jeg er stadig stor fan af Sarenbrant, der med denne syvende selvstændige krimi om Emma stadig holder. Læs også vores anmeldelser af hendes Åbent hus, Uge 36 og Bag din ryg her på bloggen.

Sofie Sarenbrant, Skammekrogen, forlaget People’s Press, oversat af Kamilla Jørgensen, 402 sider, september 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.