// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sofie Sarenbrant: Bag din ryg
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Sofie Sarenbrant: Bag din ryg

Skrevet af den 7. februar 2018 – 07:50Ingen kommentarer

I en lækker og meget mondæn svensk frisørsalon, så mondæn at det svenske kongehus benytter den, arbejder tre frisører: Ejeren Stefano, Jenny, som har været der i tre år og Angelina, som er blevet ansat for få måneder siden. De har alle tre det til fælles, at de er lige, hvor de vil være. Stefano fører sin fars salon videre, og de to andre har høje ambitioner, og er meget glade for at arbejde det hotteste sted.

Samarbejdet mellem Jenny og Angelina er dårligere end dårligt. Jenny vil helst have både salon og Stefano for sig selv, for ham er hun forelsket i. De har endda nået at være lidt sammen. Men Angelina er kommet imellem dem, og Stefano har nu kun øje for hende. Ydermere har Angelina også taget flere af Jennys kunder og hendes dyre sakse, så Jennys største ønske er at få Angelina ud.

Angelina er meget utryg ved Jenny, og ville ønske, at Jenny ikke arbejdede i salonen. Men hun har samtidigt en fortid, som hun for enhver pris vil holde skjult – og nogle skjulte evner, hvor hun ser dødsfald, inden de sker. Hvad det er, der er så forfærdeligt i Angelinas fortid, at ingen må vide det bliver langsomt afsløret gennem Jennys detektivarbejde. For hun vil gøre alt for at få Angelina ud. Hun følger efter Angelina, og opdager, at hun slet ikke bor i det fine kvarter, hun siger, og måske hun heller ikke er gift med den mand, hun siger? Men hvad holder hun ellers skjult?

Stefano aner måske nok, at noget ikke er, som det skal være, for Angelina har ikke afleveret sit eksamensbevis, så måske hun slet ikke er frisør? Men han er forblændet og har også sine egne problemer at slås med, hvor trusler og dårlig økonomi er en stor del af det. For ikke at tale om hans dårlige forhold til sin datter.

I kølvandet på de tre hovedpersoner følger der flere mord, hvor de alle tre har haft kontakt med personerne på den ene eller anden måde. Historien ses skiftevis fra Angelinas, Stafanos og Jennys synsvinkel, og det giver en spændende rytme i bogen. Dog bliver skiftene lidt for mange og hurtige i slutningen af bogen.

Historien er spændende og man bliver som læser holdt til ilden, indtil det til sidst bliver afsløret, hvordan alting hænger sammen.

Sofie Sarenbrant, Bag din ryg, Forlaget People’s Press, 375 sider, oversat af Kamilla Jørgensen, januar 2018.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.