// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter James: Dødens engel
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Peter James: Dødens engel

Skrevet af den 7. august 2019 – 06:033 kommentarer

Kender du Roy Grace? Hvis ikke, er det på høje tid at stifte bekendtskab med ham. Peter James er en mesterlig krimiforfatter, og hans hovedperson, kriminalkommissær Roy Grace, er både interessant og sympatisk. Dødens engel er 12. bog i serien om den engelske kriminalkommissær fra Brighton, som bare bliver bedre og bedre for hver bog.

Jodie Bentley har altid gerne villet være smuk og rig. Takket være plastikkirurgi er hun blevet smuk, og nu arbejder hun så målrettet mod også at blive rig. Hun har en meget enkel strategi: Man kan enten tjene pengene eller gifte sig til dem, og hun foretrækker det sidste. Det er også nemt nok at blive gift – det svære er at slippe af med manden igen, men øvelse gør som bekendt mester.

Roy Grace er presset på alle kanter. Der er nyt i sagen om hans kone, som forsvandt sporløst for 11 år siden og blev erklæret død, men nu måske er dukket op igen. Hans chef gør, hvad han kan for at bringe Grace i fedtefadet, så han kan smide ham ud af tjenesten, og samtidig er en gammel kending tilsyneladende dukket op i Brighton igen. En lejemorder af værste skuffe, som Grace tidligere har været tæt på at fange, men er mislykkedes med hver gang.

Midt i alt dette får Grace mistanke om, at en “sort enke” huserer i Brighton. Hun gifter sig med rige mænd, som derefter dør på mystisk vis. Er det mon muligt at lokke hende ud af busken ved at sætte en undercoverbetjent på sagen, som kan spille millionær, og er Grace villig til at risikere en af sine nærmeste kollegers liv for at fange hende? Den sorte enke er nemlig mere giftig, end Grace kunne have forestillet sig.

Peter James har endnu engang skrevet en forrygende krimi om Roy Grace. Siderne vendte sig selv i et afsindigt tempo. Sådan er det altid med Roy Grace. Jeg ræser mod slutningen for at finde løsningen på det altid mesterlige plot, men samtidig har jeg ikke lyst til, at bogen skal slutte, fordi den er så godt skrevet. I min optik er Peter James’ Roy Grace-serie en af de allerbedste på krimimarkedet overhovedet, og er man ikke til de mere blodige krimier som fx Jo Nesbøs Harry Hole-serie eller Chris Carters Robert Hunter-serie, er Roy Grace det oplagte valg. Det er intelligent og velresearchet krimi på et rigtig højt niveau uden blodige detaljer og med underfundig humor og fremragende plots.

Bøgerne i serien kan sagtens læses uafhængigt af hinanden, men har du endnu ikke læst nogen af bøgerne, vil jeg anbefale dig at starte med den første bog, Dødenkelt, så du samtidig får hele baggrundshistorien om Roy Grace og hans forsvundne kone, Sandy.

Peter James har solgt over 20 millioner bøger på verdensplan, er oversat til 37 sprog, og serien om Roy Grace har vundet adskillige priser både i England og internationalt.

Peter James, Dødens engel, Forlaget Cicero, 396 sider, oversat af Pia Trøst Nissen, august 2018

3 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.