// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ann Cleeves: Døden på stranden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Ann Cleeves: Døden på stranden

Skrevet af den 24. oktober 2019 – 07:11Ingen kommentarer

Sæt dig godt til rette i din yndlingslæsestol med en varm kop te eller kaffe, og gør dig klar til at blive underholdt af denne meget stemningsfulde krimi.

En mand findes død på stranden, og da det står klart, at han er blevet myrdet, bliver kriminalbetjent Matthew Venn sat på sagen. Han har svært ved at samle tankerne, da han lige har deltaget i sin fars begravelse. Den far han ikke har set i årevis, efter at familien slog hånden af Matthew, da han valgte at forlade det meget religiøse trossamfund, han voksede op i.

Efterforskningen fører Matthew til Woodyard, et center for sårbare personer, hvor den døde mand arbejdede, og hvor hans egen mand er leder. Sammen med sine to kolleger Jen, en dygtig og værdsat kriminalbetjent, og Ross, en irriterende stræber, forsøger Matthew at finde hoved og hale i offerets liv. Da to kvinder med Downs forsvinder fra centeret inden for kort tid, fornemmer de, at de for alvor er på rette spor.

Samtidig trækker efterforskningen Matthew tilbage i det miljø, han forlod for så mange år siden. Her er han stadig ikke velkommen, måske især fordi at hans tidligere trosfæller gemmer på mørke hemmeligheder, der ikke tåler dagens lys.

Engelske krimier er ofte noget helt andet end amerikanske krimier. De foregår i et roligere tempo, og der er slet ikke lige så meget blod og lemlæstelse. Det er også tilfældet med Døden på stranden. Den kan vel egentlig karakteriseres som en hyggekrimi. Mens jeg læste, var det som at blive pakket ind i et varmt tæppe, mens forfatteren tog mig ved hånden og langsomt og behageligt guidede mig gennem fortællingen. Plottet udviklede sig lige så stille, og alle enderne blev spundet nok så fint sammen, alt sammen i et roligt tempo, som er helt perfekt til efterårets læsestunder, efter at mørket er faldet på. Cleeves er virkelig god til at inddrage de smukke omgivelser ved den engelske kyst i historien, hvilket skaber levende billeder på nethinden og en skøn atmosfære. Det er næsten som at være der selv.

Bogen er første del i Ann Cleeves’ nye North Devon-serie, og jeg glæder mig til at følge Matthew, Ross og Jen i de næste bøger. De tre politifolk var interessante og atypiske karakterer for en krimi. Hovedpersonen er homoseksuel og lykkeligt gift, og den irriterende kollega er ligeledes lykkeligt gift og viser sig endda at være en rar fyr, som blot sidder i lidt af en klemme. Det kan kun blive interessant at følge karakterernes udvikling herfra.

Er du til engelske krimier, kunne Peter James også være noget for dig.

Ann Cleeves, Døden på stranden, Gads Forlag, 375 sider, oversat af Brian Christensen, oktober 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.