// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julie Clausen: Hej Luca
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Ungdomsroman, Young adult

Julie Clausen: Hej Luca

Skrevet af den 31. juli 2019 – 07:08Én kommentar

Hvad ville du gøre, hvis du tilfældigt mødte drømmefyren i Brugsen, og det viste sig, at han var din perfekte storesøsters kæreste?

Luca er 20 år, hun er lige droppet ud af universitetet og er flyttet hjem til sine forældre i den lille flække, hvor hun er vokset op. Hun føler sig på alle måder som en fiasko – især i forhold til storesøsteren, Astrid, som er helt perfekt. Astrid har taget en universitetsuddannelse, har fuld gang i karrieren, rejser over det meste af verden, og så har hun den perfekte kæreste.

På en tur i Brugsen i joggingtøj og uvasket hår møder Luca en underskøn mand, som betaler hendes varer, da hun, som den fiasko hun er, har glemt både pung og mobil derhjemme. Hun kan efterfølgende ikke slå ham ud af hovedet, og hendes overraskelse er stor, da Astrid nogle dage efter kommer på besøg og introducerer Luca for sin kæreste Patrick – manden fra Brugsen.

Luca er sikker på, at hun kan mærke en stærk kemi mellem dem, men måske er det bare indbildning? Hun tilbringer mere og mere tid med Patrick og lærer ham bedre at kende, og fornemmelsen af, at han også er interesseret i hende, bliver stærkere og stærkere. Luca står i et dilemma; skal hun følge sit hjerte eller være loyal over for sin meget ældre storesøster, som hun altid blot har betragtet som en bekendt og aldrig har haft et nært forhold til?

Jeg er jo ikke helt målgruppen til YA-bøger, men denne ramte alligevel noget i mig. Jeg kan godt huske, hvordan det er at blive stormende forelsket første gang, og hvordan det er, når man (måske) ikke kan få den, man elsker. Hej Luca er en sød og romantisk historie om den første kærlighed, men den rummer også dybere aspekter som svigt, familieforhold, båndet mellem søskende og det pres, det kan være at skulle finde sig selv og sin plads i verden. Jeg syntes, bogen var både sjov og rørende, og den er helt perfekt til en dag på stranden eller i hængekøjen.

Julie Clausen, Hej Luca, Forlaget Turbine, 218 sider, maj 2018

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.