// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lasse Bo Andersen: Zombie Splatter Fun Park 1-4
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Lasse Bo Andersen: Zombie Splatter Fun Park 1-4

Skrevet af den 5. juni 2019 – 05:50Ingen kommentarer

Har du et barn, der er bidt af en gal zombie, skal du læse med her! Lasse Bo Andersen fortsætter sine Zombie Splatter-bøger med en historie, der ligger længere ude i fremtiden end hidtil. Her er de unge, som vi fulgte i de tidligere Zombie Splatter-bøger, blevet voksne og har selv fået børn. Zombierne er for længst udryddet – eller er de nu også det?

Alexandra, også kaldet Alex, er vild med zombier, og det er hendes mor bestemt ikke glad for. Hun voksede nemlig op under zombieepidemien og kan stadig huske alle de grufulde ting, der skete dengang. Alex synes, hun er alt for overbeskyttende, så da en ny forlystelsespark kaldet Zombie Splatter Fun Park er ved at åbne netop på det sted, hvor zombiefabrikken engang lå, vil Alex gøre alt for at få et job i parken.

Alex sminker sig, så hun ser ældre ud, men det kan ikke skaffe hende et job i parken, for hendes mor, som er primus motor for antizombiegruppen ZNT, har demonstreret ude foran parken med store plakater med sin datters ansigt på. Snart er Alex på flugt fra parkens vagter og ejeren, og her render hun ind i Mark, som selv er jaget vildt af tre bøller fra skolen kaldet Zeb, Louis og Oscar.

Men ikke alt går efter planen, og henover de fire bøger, som serien spænder over, er det ikke kun mennesker i parken, som børnene skal flygte fra. Zombie Splatter Fun Park byder ikke kun på voksfigurer og kunstigt blod.

Med et lixtal på 24 egner Zombie Splatter Fun Park-bøgerne sig til selvlæsning eller højtlæsning for de 10-12-årige, alt efter hvor gode de er til at læse. Der er ingen illustrationer, men bøgerne er så levende beskrevet, at det bestemt ikke er noget man savner, når man læser dem.

Jeg må dog tilføje, at bøgerne ikke er for sarte sjæle, så hvis du har et barn, der er let påvirkeligt, hvad angår skræmmende historier, er dette ikke en serie, I skal tage hul på. Min 10-årige søn Gustav sagde, at jeg skulle huske at skrive, at bøgerne var meget blodige og ikke til børn, der let får mareridt! Det er nemlig ikke kun de voksne, der dør i de her bøger.

’Damen i den beskidte, pjaltede kjole jog begge sine hænder ind i maven på Louis. Med fingrene og neglene sprættede hun hans maveskind op og fik fat i hans tarme og mavesæk. Alle Louis’ indvolde blev flået ud af ham. Louis skreg af smerte, mens hele hans indre plaskede ud på jorden foran ham. En brøkdel af et sekund forsøgte han at forsvare sig. Så faldt hans arme slapt ned, hans skrig druknede i blod, og han sank om på stedet med en gurglende lyd.’

Trods de makabre afsnit synes Gustav, at bøgerne var virkelig spændende, og det gjorde bestemt en forskel, hvad angik hans læselyst, og hvor meget vi fik læst hver dag. Efter sådan et afsnit kan man nemlig ikke bare lade bogen ligge. Nej, så var vi nødt til at læse lidt mere, for at se hvad der videre skete.

Lasse Bo Andersen: Zombie Splatter Fun Park 1-4, tekstogtegning, hver bog er på ca. 74 sider, 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.