// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hanne Marie Svendsen: Mellem regndråber
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Essays

Hanne Marie Svendsen: Mellem regndråber

Skrevet af den 10. maj 2019 – 07:40Ingen kommentarer

Mellem regndråber er en lille samling tekster om død, sorg og tab. Teksterne bevæger sig ind og ud af drømme, af fortiden og af fortællerens forsøg på at komme overens med dem, hun har mistet.

Columbariet er metaforen for fortælleringen. Et columbarie betød oprindeligt et dueslag, men bruges i dag mest om gravsted, hvor urner sættes ind i nicher i et lille lokale. Altså et sted, man opbevarer de døde, oprindeligt opkaldt efter fredsduen.

I Mellem regndråber vil de døde ikke rigtig lade sig opbevare, eller rettere: den levende kan ikke give slip på de døde. De blander sig i sorgen og savnet, i drømmene og livet. ”Men nu skal du tie stille, mor, du er jo død” siger fortælleren i sin indre monolog, når moren bliver ved med at dukke op i tankerne med sin mening om stort og småt. Ganske passende svarer moren, at hun nok skal have lov til at sige sin mening selvom hun er død. En fin lille beskrivelse af det hul, et dødsfald kan efterlade i livet for de tilbageblevne og det savn, man står tilbage med.

Det er en hurtig læst lille bog, og der er nogle rørende betragtninger undervejs. En egentlig roman er det vel ikke, og jeg oplever den som en meget indadvendt bog; en bog som mest er brudstykker og følelser, en forsigtig tilnærmelse sig erkendelsen af at vi også selv en dag ikke vil være her mere. Om man lige er til den slags er en smagssag, men hvis man er, kan man med fordel træde ind i columbariet.

Hanne Marie Svendsen: Mellem regndråber. 124 sider, Gyldendal. 2019