// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Linwood Barclay: De 23
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Linwood Barclay: De 23

Skrevet af den 26. maj 2019 – 07:17Ingen kommentarer

Så kom tredje bog i Promise Falls-trilogien omsider, og hvor de første to bøger var fyldt med mystiske hændelser alle omhandlende tallet 23, bliver spændingen endelig udløst– hvem står bag de mange mord, og hvorfor er tallet 23 så vigtigt?

Indbyggerne i Promise Falls står op til en ganske almindelig lørdag morgen. De går i bad, drikker deres morgenkaffe og spiser morgenmad, men kort efter begynder mange at blive syge. Ikke længe efter er alting kaos i den lille by, og politi, ambulancefolk og brandvæsen kæmper for at redde de mange syge mennesker. Men hvad skyldes den pludselige sygdom? Er det endnu et angreb på byen, og hvem står i så fald bag og hvorfor?

Samtidig findes endnu en ung kvinde myrdet, og det er nu op til kriminalbetjent Duckworth at finde ud af, om mordet hænger sammen med alle de andre mystiske begivenheder i byen i et vanvittigt døgn, hvor hundredevis af mennesker mister livet.

Efterhånden som Duckworth begynder at stykke brikkerne i puslespillet sammen, står det klart, at hævn er et klart motiv i de mange forbrydelser. Desværre er der mange, der ønsker hævn, og Duckworth indser måske for sent, hvem der er ven, og hvem der er fjende.

Jeg skulle virkelig holde tungen lige i munden, da jeg læste bogen. Der er rigtig mange personer med, og de minder en del om hinanden, så det var til tider lidt forvirrende. Jeg var godt underholdt, men synes, at forklaringen på “de 23” var lidt tynd, når nu hele trilogien er bygget op omkring dette tal. Desuden efterlader forfatteren en del løse ender, og der er da også udgivet en fjerde bog på engelsk, selvom serien skulle være en trilogi. Det bliver spændende at se, om den også udkommer på dansk. Når det er sagt, er det dog en udmærket trilogi, som kan anbefales til let sommerferielæsning. Jeg vil dog anbefale, at man læser de tre bøger forholdsvis hurtigt efter hinanden, så man har begivenheder og personer i frisk erindring.

Læs også vores anmeldelser af de to tidligere bøger i serien, Begravede hemmeligheder og Slørede sandheder.

Linwood Barclay, De 23, oversat af Marielle Nielsen Hansen, Forlaget Jentas, 459 sider, marts 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.