// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jo Nesbø: Kniv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Jo Nesbø: Kniv

Skrevet af den 6. juni 2019 – 08:13Ingen kommentarer

Harry Hole er tilbage for fuldt drøn, grim på den pæne måde, alkoholiseret på den ekstremt selvdestruktive måde og med vanligt rødsprængt øje for retfærdighed. Jo Nesbø gør det godt – igen! Han kan altså skrue en krimi sammen, så jeg bliver blæst bagover. Fedt at blive underholdt på den måde.

Plottet er som altid godt, og jeg skal passe på ikke at spoile handlingen for meget, for den skal du selv afdække side for side. Men jeg kan godt røbe, at Harry Hole, som jo ellers er en mand, der er vant til lidt af hvert, i denne krimi Kniv bliver udsat for sit livs mareridt. Han er smidt ud af sin elskede Rakel, som er hans livs kærlighed. Hverken alkohol eller andre kvinder kan ændre på det faktum, at han savner hende og at han kun har et halvt hjerte tilbage. En dag vågner han efter en ordentlig brandert og alt i hans liv vipper. Hele verden vipper, og det skyldes ikke kun tømmermænd.

Samtidigt er den modbydelige Svein Finne på spil i Oslos gader. Han udvælger unge kvinder, som han voldtager og derefter holder øje med og jævnligt truer. Han tvinger kvinderne til at få barnet, for hans mission er at fylde verden med sit afkom. Hans nyeste offer er Dagny, hvis liv han ødelægger efter en voldtægt og hans efterfølgende stalking.

Svein Finne har ikke kun Dagny i sit net, også en kendt forsvarsadvokat spræller som Finnes fangst og bliver stillet over sit livs ultimatum, som er en gotisk knude uden løsninger.

Ud over Rakel er der også sønnen Oleg, som er kærester med Helga. Der er selvfølgelig også andre gamle kendinge med som politikollegaerne Katrine og Holm. De er blevet forældre til en lille dreng, som Holm er på orlov med. Men det hindrer ham ikke i at bistå Harry Hole i opklaringen på et bestialsk knivmord. Også Katrine og retsmedicineren Alexander bliver involveret, og specielt Alexander kommer til at spille en væsentlig rolle i Harry Holes plan, der skal afdække, hvem der har gjort hvad. Hvem der er den gode og hvem der er morder – og ikke mindst, hvad er løsningen?

Til alle Harry Holes fan: glæd jer! Til alle jer, der ikke er sprunget på endnu. Gør det. Men start med den første, Flagermusmanden. Her på bloggen har vi bl.a. anmeldt Panserhjerte, Genfærd og Politi.

Jo Nesbø, Kniv, Forlaget Modtryk, oversat af Allan Hilton Andersen, 503 sider, juni 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.