// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jo Nesbø: Politi
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Jo Nesbø: Politi

Skrevet af den 12. juni 2013 – 23:34Én kommentar

Der findes ikke nogle dårlige bøger i norske Jo Nesbø’s serie om Harry Hole. I stedet findes der gode Harry Hole-bøger og så rigtigt gode Harry Hole-bøger. Politi, som er den nyeste i serien, er en af de rigtigt gode.

Hole-bøgerne har altid været garant for at kombinere et interessant persongalleri – ikke mindst Harry Hole selv – med en spændende, hvis ikke nervepirrende, krimihistorie.

Med Politi har Jo Nesbø i den grad forfinet den opskrift. For hvem er den mystiske patient i koma? Er det Harry Hole, som i sidste bind blev efterladt blødende uden meget håb for overlevelse? Og hvem slår politifolk ihjel på tidligere gerningssteder, uden at efterlade sig hverken spor eller forklaringer på hvorfor hærdede og skeptiske efterforskere møder alene op på udsatte steder? Og hvilken rolle spiller den vanvittige, snedige og tilsyneladende afdøde serie-voldtægstmand og morder, som ingen tør tale om?

Det er en hård nød at knække for efterforskerne i Oslo. Og ikke mindst for læseren, som konstant gætter og overraskes over Nesbøs ferme håndtering af krimigenren. Og derfor bliver Nesbø også tilgivet for at blande efterforskere og deres nærmeste ind i de grufulde historier, for mens det ikke altid er lige realistiske skurke – så kommer de ind under huden på en.

For Nesbøs skurke er nogle seriøst onde sataner, men heldigvis er hans kuldslåede helt ikke uden evner.

Jo Nesbø, Politi. Forlaget Modtryk. Juni 2013. 543 sider

Én kommentar »

  • Aksel Madum siger:

    JO NESBØ: POLITI. 10. bog med politimanden HARRY HOLE. Tidligere har jeg læst RØDHALS & SNEMANDEN, som jeg husker som mere koncentrerede end POLITI, der er alt for langtrukken (540 sider), ganske vist velskrevet, men dårligt komponeret, idet HOLE først optræder efter 170 sider efter at have ligget i koma – og seriemorderen, som kaldes politislagteren, også først optræder så sent. Og så minder den FOR meget om TORBEN NIELSENs 19 RØDE ROSER, som også er filmatiseret. Nu er jeg ikke den helt store ynder af nutidskrimier (alt for lange, for ens og ufokuserede – med nogle undtagelser, indrømmet), foretrækker de klassiske a la Agatha Christie, Dorothy L. Sayers m fl. på 160 sider, og så er butleren morderen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.