// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jo Nesbø: Politi
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Krimi

Jo Nesbø: Politi

Skrevet af den 12. juni 2013 – 23:34Én kommentar

Der findes ikke nogle dårlige bøger i norske Jo Nesbø’s serie om Harry Hole. I stedet findes der gode Harry Hole-bøger og så rigtigt gode Harry Hole-bøger. Politi, som er den nyeste i serien, er en af de rigtigt gode.

Hole-bøgerne har altid været garant for at kombinere et interessant persongalleri – ikke mindst Harry Hole selv – med en spændende, hvis ikke nervepirrende, krimihistorie.

Med Politi har Jo Nesbø i den grad forfinet den opskrift. For hvem er den mystiske patient i koma? Er det Harry Hole, som i sidste bind blev efterladt blødende uden meget håb for overlevelse? Og hvem slår politifolk ihjel på tidligere gerningssteder, uden at efterlade sig hverken spor eller forklaringer på hvorfor hærdede og skeptiske efterforskere møder alene op på udsatte steder? Og hvilken rolle spiller den vanvittige, snedige og tilsyneladende afdøde serie-voldtægstmand og morder, som ingen tør tale om?

Det er en hård nød at knække for efterforskerne i Oslo. Og ikke mindst for læseren, som konstant gætter og overraskes over Nesbøs ferme håndtering af krimigenren. Og derfor bliver Nesbø også tilgivet for at blande efterforskere og deres nærmeste ind i de grufulde historier, for mens det ikke altid er lige realistiske skurke – så kommer de ind under huden på en.

For Nesbøs skurke er nogle seriøst onde sataner, men heldigvis er hans kuldslåede helt ikke uden evner.

Jo Nesbø, Politi. Forlaget Modtryk. Juni 2013. 543 sider