// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Ulrik Thomsen: Om storby
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Digte, Erindringer

Søren Ulrik Thomsen: Om storby

Skrevet af den 26. december 2018 – 10:23Ingen kommentarer

For nogle år siden hørte jeg Søren Ulrik Thomsen læse højt fra Rystet spejl på Kulturværftet i Helsingør, og blev fuldkommen betaget af hans digte og essays. Siden hans oplæsning, har jeg ikke kunne høre andet end hans rolige stemme, når jeg læser noget fra hans hånd.

Det er det han gør så enestående. Om det er en historie om hans kat Kis eller som her, hans store forelskelse i storbyen, får han læseren lullet ind i samme tempo, som hans skrevne ord folder sig ud.

Om storby er en fantastisk samling af gamle og nye værker, alle med samme omdrejningspunkt – fascinationen af den pulserende storby. Vi hører om Søren Ulrik Thomsens første møde med København, London og New York, og hvordan han nyder at kunne forsvinde i sin anonymitet, hvis han drejer ned af et gadehjørne. Men også om hvordan storbyens charme langsomt forsvinder, efterhånden som de små lejebolig-ejendomme bliver opkøbt af erhvervsfolk og ender med at blive solgt så dyrt, at indre by ikke længere er for normale mennesker. Alt dette får vi gennem uddrag fra City Slang, Rystet spejl, En dans på gloser, København Con Amore, Repremiere i mit indre mørke og En hårnål klemt inde bag panelet.

Gyldendals nye miniserie Kolibri er den perfekte gave i alle henseender. For selvom bøgerne i serien er mindre end de fleste bøger, er de skrevet af store forfattere med noget på hjerte. Har du aldrig før læst Søren Ulrik Thomsen, er dette en god lille smagsprøve.

Hver bog i Gyldendals nye serie Kolibri er en lille, komplet læseoplevelse med udvalgte fortællinger, uddrag og essays, og så koster den kun 49,95 kr. (vejl.)

Søren Ulrik Thomsen: Om storby, Gyldendal, 64 sider, november 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.