// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ann Carina Schødt: Fra et hjørne af Martin
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Ann Carina Schødt: Fra et hjørne af Martin

Skrevet af den 6. november 2018 – 07:00Én kommentar

Vi følger Martin og hans liv fortalt gennem to forskellige årstal: som helt ung 17- 18 årig i 1987 og som voksen familiefar i 2010. I 1987 bor han sammen med sin mor, går i 3. g og kæmper for at falde ind sammen med klassekammeraterne, hvilket han ar svært ved da han ikke interesserer sig for det samme so dem, fester og alkohol. Han er meget begavet og behøver ikke at lave så mange lektier, for at kunne følge med. Hos sin far og hans nye kone Rie møder han sin store kærlighed, Nina, som er Ries lillesøster. Der er ti år imellem dem, men da Martin er en moden ung mand, er alderen ingen hindring og de indleder et forhold. Det går dog galt efter nogle måneder, for Nina starter på et studie som ender md at køre hende helt ned.

I 2010 er Martin gift med Fay, far til Kathrine på otte år og Amanda på fem år og er partner i et arkitektfirma. Men ægteskabet kører ikke som det skal for Fay er jaloux på Nina, hans ungdomskærlighed, som han en gang har fortalt hende om. I en weekend bliver det for meget for Fay og hun rejser væk uden at sige et ord. Det bliver anledning for Martin til at tage sit liv op til revision og gennemleve tiden med Nina igen.

Samtidigt er datteren Kathrine meget ked af sin skole, hun føler sig udenfor, har svært ved at få venner og er meget dygtig, så hun også keder sig. Hun er nok, som sin far, meget begavet. Der er også hints til at Fay er det, hun kan i hvert fald genkende datterens problematikker fra sig selv.

Igennem romanen får vi indblik i både den unge Martins og den voksne Martins tanker, om alt det der er svært. Om at høre til eller ikke høre til, om venskaber, kærlighed og at få relationerne til at fungere. Det synes jeg, at forfatteren Ann Carina Schødts lykkes godt med. Men jeg savner lidt mere i dybde i temaet med at være særligt begavet, som hun har specialiseret sig i at udvikle og har god viden om. For det er det romanen slår sig op på, sådan som jeg opfatter det, men det glider lidt i baggrunden i forhold til Martins kærlighedshistorie – som i øvrigt er rigtigt godt beskrevet. Men Ann Carina Schødt skriver godt og får virkelig skabt autentiske grundstemninger i bogen, og det var en god læseoplevelse. Jeg er nysgerrig på hendes planlagte næste to bøger om Martin, som jeg også gerne vil læse.

Ann Carina Schødt: Fra et hjørne af Martin, Skriveforlaget, 201 sider, september 2018

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.