// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ann C. Schødt: Omkring Martin
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Ann C. Schødt: Omkring Martin

Skrevet af den 25. juni 2019 – 07:05Ingen kommentarer

Det går ikke godt hos parret Martin og Fay og deres to døtre Kathrine og Amanda, som vi efterlod i Ann Carina Schødts første bog Fra et hjørne om Martin.

Martin kæmper med sit arkitektfirma, som han har med partneren Lars-Erik. Men noget er helt galt med Lars-Erik og han melder sig syg en mandag morgen. Det efterlader Martins indre i et kaos, for ud over bekymringen for vennen og partneren, så har de to også fordelt opgaverne mellem sig, så Martin kan sidde i fred med oplæg og tegninger og Lars-Erik sidder med personale og den primære kontakt med kunderne. Denne udadvendte del er slet ikke Martin, men han bliver kastet ud i det, og må præsentere et projekt for en vigtig kunden i stedet for at kunne sidde på sidelinjen.

Derhjemme er Fay ikke sig selv. Hun brokker sig konstant over sit job som lærer og hvordan hun ikke slår til – og Martin kan ikke rigtigt forstå hende. Hans holdning er, at hvis hun er utilfreds med sit arbejde, må hun finde et andet. Fay forsøger at forklare, at det er selve strukturen på skolerne, hun ikke trives med, så en anden skole vil sikkert have de samme problematikker.

Selv om hun råber om hjælp på forskellig vis, så hører han hende ikke rigtigt og en dag går hun helt ned og melder sig syg. Nu står Martin også med hjemmet alene, og en ægtefælle, som i den grad trænger til hjælp. Han får fat i sin mor, som kommer og bliver et par dage.

De to døtre har det heller ikke godt. Kathrine er i gang med at udvikle en spiseforstyrrelse i et desperat håb om, at hun på den måde kan bremse sin krops udvikling mod at blive voksen. Amanda keder sig meget i skolen og bliver konstant smidt uden for døren, fordi hun reagerer på sin kedsomhed ved bl.a. at rette på lærerne, når de siger ting forkert. Også hun er sikkert ekstra begavet og får ikke de udfordringer, som hun kræver.

Der er altså ikke ro på hos nogen i den lille familie, hverken privat eller arbejds- og skolemæssigt, og de kæmper alle fire sammen og hver for sig for at komme igennem dagene.

Ann Carina Schødt fortæller empatisk, autentisk og med indlevelse om hver af de fire hovedpersoner i denne samtidsroman. Fortællervinklen i romanen skifter mellem de fire, og det fungerer rigtigt godt og giver et sikkert flow i bogen. Der er mange problematikker oppe som alvorlig sygdom, stress, mistrivsel, ægteskabsproblemer, samspilsproblemer og at finde en mening med det hele. Selv om forfatteren kommer godt rundt om den enkelte person, kan det indimellem blive en anelse for meget, at der ikke er et enkelt sted, hvor der er lidt ro på. Men hun efterlader ingen løse ender og får samlet fint op i oplægget til den sidste bog i trilogien om Martin som udkommer i 2020. Den skal jeg helt sikkert også læse, for man er i trygge hænder hos Ann Carina Schødt, når hun belyser relevante problematikker i en familie i vores samfund.

Ann Carina Schødt: Omkring Martin, Skriveforlaget, 198 sider, marts 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.