// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Khaled Hosseini: En bøn til havet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Khaled Hosseini: En bøn til havet

Skrevet af den 11. september 2018 – 07:19Ingen kommentarer

En utrolig smuk læseoplevelse! Men også meget hurtig ovre.

En bøn til havet er Khaled Hosseinis seneste udgivelse og den skiller sig ud fra hans tidligere udgivelser ved at være en illustreret fortælling på blot 48 sider, der kan læses på 10 minutter. Og husk at læse den langsomt – meget gerne højt for en anden. Den skal ikke blot sluges, men nydes langsomt.

En bøn til havet er en fars tale til sin lille søn. I starten af bogen fortæller han om sit barndomsland, dengang det var trygt og her er bogen illustreret med varme farver. Senere males der med dystre mørke farver, det er her hvor faren fortæller om sult, begravelser og bomber. Om flugt! Og til sidst dukker de gul/grønne farver op sammen med håbet om en anden verden. Et andet liv. Et andet sted. Med en bøn til havet om at passe godt på de flygtende på rejsen.

Teksten er kort, præcis og fin. Og illustrationerne er virkelig oplagte til den lille store fortælling. “Alle venter vi tålmodigt på solopgang, alle frygter vi den. Alle søger vi efter et hjem. Jeg har hørt, at vi er uønskede. Vi er uvelkomne. Vi burde alle tage et andet sted hen med vores ulykke.”

Vi har alle den treårige syriske flygtningedreng Alan Kurdi brændt fast på nethinden. Det er nu 3 år siden det lille menneske druknede i Middelhavet på vej til et mere sikkert liv i Europa. I efterskriften til En bøn til havet fremgår det, at 4.176 mennesker døde eller blev meldt savnet i forbindelse med lignende rejser i året efter den lille drengs død. En børn til havet er tilegnet de tusinder af flygtninge, der på flugt fra krig har mistet livet på havet.

Khaled Hosseini (f.1965) er selv flygtningebarn. Født i Kabul, men været bosat i Californien i mange år. Står bag de anmelder- og læserroste succeser Drageløberen, Under en strålende sol og Og bjergene gav genlyd. Han har stiftet en nonprofitorganisation, der arbejder med humanitære opgaver i Afghanistan. Fonden bidrager blandt andet til at afghanske familier på flugt kan få et trygt hjem, og giver støtte til uddannelse og sundhedsvæsen, specielt rettet mod kvinder og børn.

Khaled Hosseini, En bøn til havet, Cicero / Rosinante, Oversat af Marie Louise Valeur Jaques, August 2018, 48 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.