// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Torben C-Bohnhardt og Lene Rode: Ctrl+Alt+Delete – fra rocker til menneske
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer

Torben C-Bohnhardt og Lene Rode: Ctrl+Alt+Delete – fra rocker til menneske

Skrevet af den 5. juni 2018 – 07:48Ingen kommentarer

Torben C-Bohnhardt har ikke haft nogen nem opvækst. Som et omsorgssvigtet barn kom han tidligt ud i misbrug og kriminalitet. Hans største drøm var at blive rocker, for der ville han finde fællesskab, broderskab og sammenhold – troede han. Sådan var virkeligheden ikke, og det lykkedes for Torben at komme ud af rockermiljøet, sin kriminelle løbebane og sit misbrug. Han trykkede Ctrl+Alt+Delete på sit liv og startede helt forfra. Han ville være et ordentligt menneske og en god far for sin datter.

Han bruger nu sit liv på at hjælpe unge, der er kommet ud i kriminalitet og/eller misbrug, med at få deres liv på ret køl; det er hans livsmission. Det, Torben oplevede, da han selv ville ud af “miljøet”, var, at der ikke var nogen hjælp at hente i systemet, da han lagde sit liv om og skulle være en del af det normale samfund. Det var sværere at få lov at træde ind i samfundet end at træde ud af rockermiljøet. Kun takket være Torbens stærke kærlighed til sin datter formåede han at kæmpe sig igennem og få vendt sit liv 180 grader. I dag bruger han sit liv på at gøre en kæmpe positiv forskel for en masse unge, der har brug for nogen at spejle sig i; nogen som ved, hvordan det er at bryde med alt, hvad man kender, og hele sit netværk for at vælge en bedre og tryggere vej i livet, for at få noget meningsfuldt ud af livet.

Når man læser bogen, kan man ikke undgå at få meget stor respekt for Torben og de valg, han har formået at træffe på trods af virkelig dårlige odds for at lykkes. Bogen giver desuden et rigtig godt indblik i, hvordan alt for mange børn og unge ikke får den støtte, de har brug for, i dagens Danmark til trods for vores nok så berømte velfærdssystem.
Bogen beskriver også fint, hvordan det er nemt for omsorgssvigtede børn og unge at komme ud i misbrug og kriminalitet, og man får øjnene op for, hvor hårdt rocker- og bandemiljøet virkelig er, og hvor svært det er at forlade, selvom man ved, at det er den direkte vej mod tæv, fængsel og det, der er værre.

Heldigvis har en del politikere, heriblandt borgmesteren i Viborg, Ulrik Wilbek, fået øjnene op for Torbens livsprojekt og -mission, HeadON, som hjælper unge mennesker ud af kriminalitet, misbrug og bander. Det er så vigtigt, at mennesker som Torben bruger deres store viden til at hjælpe andre i samme situation, som de selv har været i, men det er endnu vigtigere, at politikerne får øjnene op for, at der er brug for exit-programmer og 360 graders støtte til de unge mennesker – og helst inden de kommer helt derud, hvor der ikke er nogen vej tilbage til det etablerede samfund. Det er også vigtigt, at vi “almindelige” mennesker er åbne for at byde tidligere kriminelle velkommen tilbage i samfundet og giver dem mulighed for at få almindelige jobs og leve et “normalt” liv. Jeg håber, at Torbens bog vil åbne mange menneskers øjne, så danskerne sammen kan lægge pres på politikerne for at gribe vores unge, før de kommer i problemer, og for at sørge for den nødvendige hjælp, hvis det alligevel går galt.

Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog og bliver på intet tidspunkt en selvmedlidende fremstilling af Torbens liv. Torben står ved, at han har truffet rigtig mange dårlige valg, og han fortæller også hudløst ærligt, at livet ikke er nemt, bare fordi han nu er kommet ud af det hårde miljø. Han slås hver dag med PTSD og vil altid kigge sig over skulderen, men han har nu et liv, der giver mening, og man kan mærke, at han trods sine mange sår er blevet et lykkeligt menneske.

Torben C-Bohnhardt og Lene Rode, Ctrl+Alt+Delete – fra rocker til menneske, Turbine, marts 2018, 220 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.