// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mogens Blom: Enken fra Kiev
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mogens Blom: Enken fra Kiev

Skrevet af den 18. april 2018 – 08:09Ingen kommentarer

“Enken fra Kiev” er tredje bind i Mogens Blom’s serie om efterretningsofficeren Maiken Tarp. En serie, der blev startet i 2014 med “Gidsel i Amman” – som vi anmeldte her – og fortsatte i 2016 med “Arven fra Basra” – som vi anmeldte her.

Titlen kunne måske foranledige en til at tro, at vi denne gang er rykket til Ukraines hovedstad Kiev.

Det er vi også lige i starten. Men herefter springer vi hjem til Danmark og bliver her resten af historien igennem. Det gør nu heller ikke noget. Det virker også ganske troværdigt, at hovedpersonen nu slår sine folder på den hjemlige front. Hun er nemlig flyttet sammen med journalisten, som hun mødte i Amman i 2014.

Blom trækker igen på sin store viden fra sin tid i netop den verden, som Maiken Tarp opererer i. Den øverste centraladministration og især den udenrigsministerielle afdeling. Han trækker desuden på sin viden om international politik og krydrer med et strejf af aktualitet. Det kommer der en ganske gedigen spændingsroman ud af. Den er dog ikke helt oppe at ringe på samme niveau som de to andre bøger. Det er svært at sætte præcis finger på, hvad det er, der gør det. Men den hjemlige ramme kan have noget af skylden. Der er bare mere swung over det, når det sker under fremmede himmelstrøg.

Til gengæld er afslutningen ganske god og “politisk ukorrekt” – uden at afsløre for meget. Hatten af for det.

Mogens Blom: Enken fra Kiev. Lindhardt og Ringhof, 2018. 327 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.