// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mogens Blom: Arven fra Basra
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Mogens Blom: Arven fra Basra

Skrevet af den 23. juni 2016 – 13:45Ingen kommentarer

Embedsmanden og forfatteren Mogens Blom har skrevet andet bind i serien om efterretningsofficeren Maiken Tarp. Denne gang en fortælling, der trækker tråde tilbage til Tarps fortid.

“Arven fra Basra” har mange gode og spændende elementer. Især hen mod slutningen, hvor tingene begynder at spidse til. Men nervepirrende “kan ikke lægge bogen fra sig” spændende bliver det aldrig helt. Og efter det er kulmineret og heltinden har klaret skærene, skal vi igennem et helt unødvendigt efterspil.

Bogen er andet bind i Blom’s serie om Maiken Tarp. En serie, der blev startet i 2014 med “Gidsel i Amman” – som vi anmeldte her.

Ligesom dengang, så kan undertegnede ikke afholde sig fra kraftigt at kritisere den meget stereotype helt. Kvindelig hovedperson, der har et kompliceret kærlighedsliv bag sig, aldrig har fået børn og nu kun har sin karriere/arbejdsliv, mens veninderne har fået børn. Hun er på kant med sin chefer og havde en mand, men de gled fra hinanden på grund af hendes arbejdsnarkomani. Hold nu op hvor har vi hørt den mange gange før. Ikke bare i danske krimier. Overalt. Seneste i den amerikanske serie Homeland med neurotikeren Carrie. “Gidsel i Amman” og “Arven fra Basra” er ingen undtagelse.

I mange danske krimier spiller heltinden over for medhelten, der er en rebelsk lettere afdanket politimand, der er fraskilt, har et kompliceret forhold til ekskonen, drikker lidt for meget og er på kant med ledelsen. Da der ikke er tale om en politikrimi, Så vælger Blom en journalist, der dog også er fraskilt og har et kompliceret forhold til ekskonen. Heltinden og journalisten havnede naturligvis i kanen sammen i den første bog, er nu kærester. Hold nu igen op, hvor har vi bare læst/set det mange gange før.

Når det er sagt, så er det tydeligt at Mogens Blom ved hvad han taler om. Plottet er realistisk og historien er godt fortalt. En fornuftig bog at tage med på ferie. Og undertegnede ser frem til treeren i serien.

Mogens Blom: Arven fra Basra. Lindhardt og Ringhof, 2016. 375 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.