// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Line Leonhardt & Palle Schmidt: Nelsons jul
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Line Leonhardt & Palle Schmidt: Nelsons jul

Skrevet af den 6. december 2017 – 09:21Ingen kommentarer

Jeg har glædet mig meget til denne her bog. Den er en del af serien ’Kaos i familien’ og efter at have læst Nelson i Rom højt for mine børn, var jeg solgt. Denne gang skal Nelsons familie holde jul, og selvom det kan lyde meget idyllisk, så går der ikke længe før, der hersker kaos i familien.

Det er juleaftensdag, og Nelson og hans lillebror Malthe kan ikke vente til det bliver aften, og de skal åbne pakker. Gæsterne kommer først kl. 17.00, og der er masser af tid til at få taget et familiefoto af Malthe, der tænder lys på juletræet. Det går selvfølgelig gruelig galt, og Malthe får sat ild til juletræet. Deres far får slukket branden, men ikke uden at have hældt vand udover alle gaverne. Heldigvis er de i god tid, og Nelson og hans far kører ud for at købe et nyt juletræ.

Men trængslerne er endnu ikke forbi. Nelsons familie skal stadig igennem en masse forhindringer, før det bliver en god juleaften. Malthe har pludselig ubudne gæster i håret, mormor og morfar kommer 2 timer for tidligt, anden får for meget varme, og en snestorm er på vej. Kan juleaften blive værre end det?

Nelsons jul er en sjov bog at læse for børn og barnlige sjæle op til jul. Line Leonhardt og Palle Schmidt har en fantastisk fantasi. Vi var især imponeret over Malthes snemandskrig, og snemandens hjernemasse efter den var blevet skudt af en vandkanon. Teksten er skrevet flydende, så den er nem at læse højt eller læse selv og Palle Schmidts illustrationer er flotte og morsomme i ægte ’Kaos i familien’ stil. Forvent at krumme tæer og grine højt det meste af bogen.

Line Leonhardt & Palle Schmidt: Nelsons Jul, Forlaget Calibat, 68 sider, september 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.