// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna Sofie Mørch Bendixen: Lissi & Kis – Bedste venner for altid
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Tegneserie

Anna Sofie Mørch Bendixen: Lissi & Kis – Bedste venner for altid

Skrevet af den 30. juni 2017 – 07:55Ingen kommentarer

Det er interessant at tage Anna Sofie Mørch Bendixens tegneserie i hånden. Den er virkelig fin med sit sølvomslag, og inddelte kapitler i pastelfarver. Men så ender fornøjelsen dér, eller gør den nu også det? For Anna Sofie Mørch Bendixen har valgt at tegne en grim tegneserie på farvet papir, med fejl og overstregninger.

Vi følger teenagepigerne Lissi og Kis i sommerferien, inden de skal op i 8. klasse. Vi ser, hvordan sommerferien giver dem den ultimative frihedsfølelse. Vi hører om alle de ting, de finder på af ren kedsomhed. Ting som vil få enhver voksen til at korse sig.

For eksempel da de vælger at aflive Kis’ rotter, som er meget gamle. Eller da de forsøger at lave en bikini ud af vandmænd. Og om hvor doven man er, når man er 13 Så selv det at bestille junk food bliver en kæmpe opgave.

Det er ret sjovt at gå i gang med en tegneserie, der er tegnet så grimt og anderledes. Jeg morede mig over idéen med forslag til hvilken musik, du kan høre, mens du læser den.

Personligt mener jeg, at den mere er et kultfænomen end en egentlig tegneserie. Har du den indstilling, når du læser Lissi & Kis, vil du lægge mærke til al den ironi og flabethed, der er strøet ud over siderne. Det er umuligt ikke at trække på smilebåndet undervejs.

Anna Sofie Mørch Bendixen: Lissi & Kis – Bedste venner for altid, Forlæns, 146 sider, 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.