// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Halfdan Pisket, Tom Kristensen, Adam O., Lars Horneman og Karoline Stjernfelt: Uledsaget
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Antologi, Tegneserie

Halfdan Pisket, Tom Kristensen, Adam O., Lars Horneman og Karoline Stjernfelt: Uledsaget

Skrevet af den 10. juni 2017 – 07:50Ingen kommentarer

Fem danske tegnere har i samarbejde med fem uledsagede 15-17 årige asylansøgere skabt tegneserieantologien Uledsaget i forbindelse med festivalen Svendborg Graphic. En bog om flugt, ensomhed og mest af alt frygt.

De forskellige historier er tegnet i sort-hvid med enkelte farveindfald. Der er skarpe tegninger og blide blyantsstrøg. Alle med angst som tema.

En sorg over at måtte forlade familien, og alt hvad de er vant til. Sorg over de relationer, de har mistet og dem de mister på vejen. En ubarmhjertig frygt for det ukendte, for at miste igen og for at dø. En frygt, der er så gennemtrængende, at ord aldrig ville kunne beskrive den. Krig og forfølgelse, efterfulgt af flugten uden et mål. Overladt til menneskesmuglere, der kun har penge i tankerne. En druknet flygtning er ligeså meget værd, som én der er i live.

Der er ikke noget at sige til, at de unge drenge ikke stoler på nogen. At de på forhånd har mistro til ethvert andet menneske. Selv dem, der prøver at hjælpe.

Når man som læser sætter sig ned med tegneserieantologien Uledsaget, skal man ruste sig med en god portion positivt overskud. Det er umuligt at undgå at blive påvirket af de tragiske hændelser, disse drenge har været igennem. Det er svært at forstå, hvordan de er kommet hele igennem en tid, som for os ville være ubærlig. Hvor arrene på kroppen ikke viser de ar, drengene har på sjælen.

Uledsaget er en bog, der burde stå på ethvert bibliotek. Den er enkel i sin formidling, og en god kilde til heftige diskussioner om asylpolitik.

Halfdan Pisket, Tom Kristensen, Adam O., Lars Horneman og Karoline Stjernfelt: Uledsaget, Svendborg Graphic, 72 sider, Januar 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.