Anmeldelser i kategorien Antologi

I litteraturen og i den offentlige debat har moderskabet, kønsdebatten og omsorg fyldt meget, og antologien Moderelementet skriver sig ind i den samfundsdebat. Redaktionen har valgt et bredt udsnit af tekster, som på hver …

Faderskabsantologien fra Cris & Guldmann er en rigtig fin antologi om, hvad faderskabet kan være med en række fine tekster, der varierer mellem poesi, prosa og illustrationer. Her skriver forfatterne bl.a. om alt fra fødselseftervirkninger, …

At tale om døden det kan være svært. Det er ofte forbundet med umådelig meget smerte og sorg. Men heldigvis kan netop det at tale om det svære, det ubærlige, det som gør ondt, …

Hvordan skal man som forfatter forholde sig til samfundet, til sin tid og til de aktuelle politiske dagsordner? Kan man leve i sit elfenbenstårn og dyrke fiktionen og skriverlivet, eller har man en forpligtigelse til …

Forlaget Petunia udgav forrige år denne første horrorantologi, som har et bredt udsnit af danske horrorforfattere. Jeg synes faktisk, at Petunia med Tenna Vagner som redaktør slipper ganske fint af sted med denne udgivelse. …

Shakespeares rivaler er en glimrende og detaljeret indføring i sonettens liv og historie. Der er strukturelle analyser, som tager udgangspunkt i sonettens indtog i engelsk litteratur, hvor Henry Howard Surrey og Thomas Wyatt er …

Claus Seidels monumentale trebindsværk er et enestående dokument over den danske bladtegnings historie. Proppet til randen med tegninger, anekdoter og beretninger fra tegnernes maskinrum, serveres der et stykke yderst bevaringsværdigt kulturhistorie, som bør nydes af …

Man skal træde meget varsomt, og have mange nuancer med, hvis man skal udgive en ny dansk litteraturhistorie. Det kan man diskutere om Informations tre litteraturanmeldere Erik Skyum-Nielsen, Tue Andersen Nexø og Kizaja Ulrikke Mortensen …

Afrofuturisme er et relativt nyt og ganske interessant begreb. Det er en litterær strømning, der har sit udspring i start-midt 1990’erne.
Jeg læste engang en række bøger om og i den postkolonialistisk litterære genre. Inden jeg …

Det giver rigtig god mening at koble moderne kunst sammen med moderne litteratur, som Louisiana gør det i nærværende værk, og på deres anerkendte litteraturfestival, Louisiana Literature.
Her har Louisiana inviteret 26 internationle forfattere til …

De fleste af os har nok stiftet bekendtskab med Valhalla som enten tegnefilm eller tegneserie, da vi var børn selv eller med vores egne børn, og der er flere steder i moderne kultur, hvor vi …

Nu er det andet nummer af Lige under overfladen, jeg læser, fra Science Fiction Cirklen. Det er svært at sige, om det er blevet bedre, men det er i hvert fald ikke blevet værre. Jeg …

De fleste kender nok bedst den berømte danske Skagensmaler Michael Ancher for de store, dramatiske skildringer af skagenfiskernes barske liv og deres heroiske kamp mod havet og døden. Men i bogen “Michael Ancher og Kvinderne …

Fem danske tegnere har i samarbejde med fem uledsagede 15-17 årige asylansøgere skabt tegneserieantologien Uledsaget i forbindelse med festivalen Svendborg Graphic. En bog om flugt, ensomhed og mest af alt frygt.
De forskellige historier er tegnet …

Det nye fantastikforlag Enter Darkness har lagt ud med lidt af en blandet landhandel af en antologi. Formålet har, i tråd med forlagets navn, været at samle nogle mørke historier, uden at indskrænke sig til …

Antologien er intet mindre end en forfriskende, legende og dynamisk samling tekster. Nogle tekster er – ja, skal vi kalde dem kreative, andre tekster er virkelig gode, og viser et kunstnerisk udtryk, som er komplekst …