// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Emma Jenny mf.: Lindrende Ord – Lad os tale om døden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Antologi

Emma Jenny mf.: Lindrende Ord – Lad os tale om døden

Skrevet af den 14. juli 2023 – 05:29Ingen kommentarer

At tale om døden det kan være svært. Det er ofte forbundet med umådelig meget smerte og sorg. Men heldigvis kan netop det at tale om det svære, det ubærlige, det som gør ondt, være lige præcis det, som skal til, for at man lindres og kan finde sin vej i livet. Det liv som skal leves, også selvom man har fået sorgen med som følgesvend.

Den lille fine bog Lindrende Ord – Lad os tale døden har som mål at give ord, være spejl og være boksebold til alle de forskelligrettede følelser, man kan opleve, når døden viser sit grimme ansigt og kræver sin ret. Antologien indeholder tekster fra 11 forfattere, blandt andet Vilma Sandnes Johansson, Tom Kristensen, Henrik Nordbrandt og Naja Marie Aidt, som på den ene eller anden måde har haft døden og sorgen tæt inde på livet. Teksterne er meget forskellige i form, udtryk og indhold, og inden man giver sig i kast med dem, er der en lille introduktion til forfatteren og den givne situation, som forfatteren har skrevet ind i.

Ideen er ikke, at man skal læse antologien fra ende til anden, men man kan hoppe rundt, vende tilbage, krydslæse, græde, strege under og råbe med, når man for eksempel står i sin ventesorg og ikke helt ved, hvad man skal gøre med tanken: ’At nu må ens elskede da godt dø, for det er svært at blive ved med at opretholde livet, som det leves nu’. Men må man godt tænke sådan, eller er det en forbudt tanke?! Gennem læsningen oplever man, at der gives plads til alle de modsatrettede, grimme, sørgmodige ,men også kærlige tanker og følelser, der er på spil, når man står i sorg og møder døden. Det er helt menneskeligt, og det er befriende via læsning af andres oplevelser selv at opleve omsorg for hjertet, da man bliver bevidst om, at der ikke er noget rigtig eller forkert.

Lindrende Ord – Lad os tale om døden er tænkt som en samtalebog, så man får samtalen om døden og sorgen til fylde, uden at det bliver tabubelagt. Som en lille fin ting, er der bagest i bogen afsat sider til ens egne tanker og overvejelser, så man selv kan få lov til at være forfatter til sin egen sorg og skrive livet frem. Jeg har nydt at læse de forskellige brudstykker, nogle kendte jeg i forvejen og andre var nye for mig, men jeg vender helt klart tilbage, for der var ord til lindring, trøst, kærlighed og glæde.

Lindrende ord – Lad os tale om døden; Redaktører Emma Jenny, Ida Tønning Albek, Maria Bruun-Schmidt Dorrens; Anekdota Forlag; 2023; 148 sider.

Der er lukket for kommentarer.