Anne Hjernøe: Annes spisekammer
Anne Hjernøe slår i ‘Annes spisekammer’ et slag for, at man laver sin mad selv, også de ting som langt de fleste af os bare køber færdigt, uden at tænke videre over det. Hun giver her sine bud på, hvordan man selv laver alt fra müsli, grødblandinger, marmelade og rugbrød, til smør, sild, postej, osv.
Mange af tingene er utroligt nemme at lave, og man kan så ovenikøbet smagssætte det lige som man gerne selv vil have det, når nu man laver det selv fremfor at købe det. Måske det bare er et spørgsmål om at ændre rutine med de små ting i hverdagen?
Udover at slå et slag for at vi skal til at lave noget mere af vores mad selv, så opfordrer Anne også til, at man selv finder nogle af ingredienserne i haven eller naturen. Langt de fleste af opskrifterne kan dog laves af ting, der kan købes i supermarkedet, men med enkelte ingredienser er man nødt til at trække i overtøjet og gå en tur. Det er egentlig meget rart for dem som har muligheden, at gåturen kan give noget andet end bare lidt motion og frisk luft.
Anne Hjernøe, Annes spisekammer, Politikens Forlag, 2013