// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Herman: Hermans aftensmad – en kogebog med anekdoter om personalemad
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Thomas Herman: Hermans aftensmad – en kogebog med anekdoter om personalemad

Skrevet af den 6. oktober 2013 – 07:08Ingen kommentarer

Hvad spiser kokkene på gourmetrestauranter, når de er på arbejde? De fleste af os er nok klar over, at de ikke har en sammenklapper med leverpostej med, men de kan vel heller ikke leve af vagtelæg, trøfler og hummerhaler hver dag?

Thomas Hermans bog om aftensmad giver et indblik i, hvad kokkene på de bedre etablissementer indtager på arbejdet, for langt de fleste af opskrifterne er fra hans tid på restauranter som Kong Hans og Herman. Opskrifterne er krydret med små fortællinger fra de steder og de folk, som har været ophav til dem.

Som ventet er her ingen sammenklappere, men vi er nu alligevel nede på jorden. Der er især retter så hjemlige og velkendte som lasagne og stegt flæsk, svensk pølseret og boller i karry, selvom der også er plads til det lidt mindre fodformede. Men fødderne forlader ikke jorden i denne bog, for konklusionen må være, at kokkene kan lide de samme ting i hverdagen som os andre – de gør det bare en lille smule bedre.

Opskrifterne er generelt lettilgængelige, også selvom en enkelt eller to af dem har ingredienser med i, som ikke står på hylderne i ethvert køkken. Men det er bestemt undtagelsen nærmere end reglen. Opskrifterne er ikke svære, men tilberedningen er nok lidt grundigere end i mange andre bøger, og der er gerne et lille tvist som gør det hele lidt lækrere end ellers. Ganske som man kan forvente af en kok af Hermans kaliber.

Bogen er flot illustreret, og opskrifterne er lækre. Så Herman kommer bestemt til at stå for en god portion aftensmad hjemme hos mig!

Thomas Herman, Hermans aftensmad, Politikens Forlag, Februar 2013, 204 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.