// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna Albrechtsen og Stine Jung Albrechtsen: Superhelten og prinsessen på ærten spiser også madpakker
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Anna Albrechtsen og Stine Jung Albrechtsen: Superhelten og prinsessen på ærten spiser også madpakker

Skrevet af den 23. juni 2013 – 07:55Ingen kommentarer

Det kan være svært at få sundhed, smag, økonomi, servering m.m. til at gå op i en højere enhed, når hele herligheden skal pakkes ind og stoppes i en skoletaske med gymnastiksko og regnestykker. Desværre bliver man kun hjulpet et lille stykke af vejen med denne bog.

Bogen tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens kampagne ”Gi´ madpakken en hånd”, som via fem forskellige ingrediensgrupper (en for hver finger) skal sikre en god, varieret og sund madpakke. Alle fem grupper gennemgås, men også energibehov, praktiske råd, børn i køkkenet og kræsenhed berøres. Derudover er der suppleret med en rød boks med nyttige tips og tricks.

Det er en ekstrem let læselig bog, som er meget børne-brugsvenlig, og det er en fin idé at gå ud fra Fødevarestyrelsens kampagne for at sikre variationen. Man får bestemt nogle overskuelige og sunde madpakker med sjove navne. Desværre har de sat overlæggeren for lavt.

For det først er det helt essentielt, at en kogebog har nogle gode flotte billeder af super lækre råvarer, mulig indpakning osv. så man føler sig inspireret og får lyst til at lave nogle skønne madpakker. Det er desværre ikke tilfældet. Billederne er for… skal vi kalde dem ”for realistiske”! Skiveskåret pålæg har aldrig været lækkert at se på, og hvis man endelig vælge at tage et billede af det, så kunne man lige pynte med en lille grøn kvist. Derudover er nogle af billederne tilmed rystede og uskarpe. De fleste opskrifter er meget almindelige – på kanten til kedelige og uinspirerende. Man har simpelthen set dem før, og det gør ikke noget, hvis der bare er et lille nyt tvist, men det mangler desværre. Man kunne for eksempel have lavet en ny sund opskrift på leverpostej, som jeg betragter som børnemadens og madpakkens ukronede konge (den er slet ikke nævnt). Der er desværre også opskrifter, som jeg betragter som ubrugelige, for jeg tror, de undervurderer madpakke-smørernes fantasi alvorligt, når forfatterne giver opskriften på ristet rugbrød med pålægschokolade, også selvom man kalder det for chokoladestænger.

Bogens stærke side er, at den er god til børn, der gerne vil selv, og at den giver en helstøbt billede af, hvad en sund varieret ukompliceret madpakke kan være sammensat af, men til voksne, der mangler ny inspiration, så kommer man desværre ikke langt med denne bog.

Anna Albrechtsen og Stine Jung Albrechtsen: Superhelten og prinsessen på ærten spiser også madpakker, 2013, Muusman Forlag.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.