// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Claudia Siesbye Halsted: Claudes muntre køkken
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Claudia Siesbye Halsted: Claudes muntre køkken

Skrevet af den 5. marts 2013 – 07:59Ingen kommentarer

Titlen til trods er Claudes muntre køkken ikke en bog om at smadre tallerkner, som man ellers kunne foranlediges til at tro. Det er i stedet en fortælling om de opskrifter, forfatteren har fundet glæde ved, og som har gjort, at hun er gået fra at være uniteresseret i madlavning til at have taget de første skridt mod at kunne nyde akten at lave mad. Og man kan også fornemme forfatterens glæde ved at have fundet ind i køkkenet, og den samhørighed retterne giver hende med de mennesker omkring hende, som enten har leveret opskrifterne eller har været inspiration til dem.

En fortælling om rejsen fra madglad med køkkenlede til madglad med køkkenglæde er egentlig en fin tanke. Noget lignende er også før gjort med godt resultat. Men det muntre køkken fremstår mest som en slags køkkendagbog eller køkkenmemoirs fra en forfatter, som egentlig ikke har ret meget på hjerte at fortælle til verden udenfor familiens rammer, for både opskrifterne og historierne fremstår en kende interne. Som om man skulle have været der for helt at forstå betydningen af dem. Der er nogle gode opskrifter imellem, men der er for mange der enten er lavet bedre andetsteds eller som er lidt kedelige.

Claudia Siesbye Halsted, Claudes muntre køkken, Forlaget Republik, Februar 2013, 124 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.