// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stine Hincheldey Alwén: Afternoon tea. De bedste opskrifter fra Perch’s Tea Room
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Stine Hincheldey Alwén: Afternoon tea. De bedste opskrifter fra Perch’s Tea Room

Skrevet af den 21. november 2012 – 07:07Ingen kommentarer

A.C.Perchs har solgt the i rigtigt, rigtigt mange år. Og de gør det godt, hvis man skal dømme efter de ofte lange køer helt ud på gaden foran forretningen i Kronprinsensgade i København. For et par år siden udvidede forretningen med en thesalon på første sal, eller et Tea Room, som de kalder det. Dette Tea Room har nu givet anledning til en kogebog.

Bogen starter med et godt og informativt kapitel om the; hvad er theens historie, hvilke thesorter er der og hvordan brygges de. Kapitlet er langt nok til at være informativt, men ikke så langt at læseren giver op på halvvejen. Herefter kommer et kapitel for hver af årstiderne, med opskrifter fra thesalonen og anbefalinger til the til netop den sæson. En del af opskrifterne bruger også the som ingrediens, men det er dog ikke hovedreglen. Fokus her er på hvad og hvordan der serveres til den klassiske high tea. Og lækkert ser det ud.

Billederne er indbydende og stemningsfyldte og de obligatoriske engelske high tea opskrifter er med, såsom scones, clotted cream, agurkesandwiches, osv. Opsætningen i tesalonen er højtidelig og stilig, ganske som man ville forvente at få theen serveret i de bedre engelske etablissementer. Altsammen giver det lyst til at holde theselskab derhjemme, og der giver denne bog en hjælpende hånd med på vejen.

Der er dog en enkelt anke, og det er at der er taget nogle hjemmeopskrifter med fra Perch familiens egne stuer. De er mindre formelle og mere hjemlige – mere rustikke.Og mens rustikt kan være godt, så står det i en knap så klædelig kontast til den fornemmelse af præcision, finesse og omhu, man ellers får fra bogen, hvor der er hvide duge, sølvtøj, skrøbeligt hvidt porcelæn og nøje afmålt the. Dog dermed ikke sagt, at opskrifterne ikke er fine, de ville bare gøre sig bedre i en anden sammenhæng.

Det lille men til trods er bogen en fornøjelse at have i hænderne. Der er god inspiration at hente for mange af os, både for dem der har en hemmelig anglofil hang til ritualet omkring thebrygning og -servering, og til dem der skal imponere svigermor en søndag, eller måske bare får mormor på besøg en eftermiddag og vil gøre det til noget specielt.

Stine Hincheldey Alwén: Afternoon tea. De bedste opskrifter fra Perch’s Tea Room, Lindhardt og Ringhof, november 2012

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.