// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kathrine Nedrejord: Transit
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Kathrine Nedrejord: Transit

Skrevet af den 2. december 2012 – 13:20Én kommentar

Jeg er ret begejstret for den skrivestil, hvor man nærmest kan høre forfatterens stemme, og hvor man får lyst til at læse højt for at dele læseoplevelsen med andre. Jeg er også begejstret for den skrivestil, hvor forfatteren er nærig i brugen af punktummer, men generøs i brugen af kommaer. Sådan er bogen Transit og det er jeg begejstret for.

Transit handler om en ung kvinde, der vender hjem til Norge efter at have boet i Frankrig i nogle år, hvor hun har arbejdet på et advokatkontor og haft et forhold til en gift mand. I Norge forsøger hun at få fodfæste i sit eget liv, hvilket ikke er helt nemt. Hun skaffer sig et job i en bar og dagene går med at skænke fadøl og tørre borde af. En dag melder den franske affære sin ankomst. Men kan forholdet bære, at han nu er løsnet fra sine forpligtelser i Frankrig?

Det er også fortællingen om at vokse op i skyggen af en dygtig søster. Og om at miste sin far på grund af sygdom, hvor man aldrig rigtig fik sagt farvel. Og så er det skildringen af længsel efter at rejse ud og længsel efter at falde til. Og ikke mindst er det ønsket om at høre til og samtidig være sig selv. Kort sagt rummer bogen temaer de fleste vil kunne genkende, her skildret med en ung kvindes nøgterne stemme.

Lad ikke den anonyme og kedelige forside afholde dig fra at kaste dig over bogen. Indholdet er nemlig langt fra anonymt og kedeligt. Bogen er skrevet af norske Kathrine Nedrejord (f. 1987), der bor og studerer i Trondheim. Transit er hendes debutroman og man må da håbe, at det ikke bliver det eneste vi kommer til at læse fra hende.

Kathrine Nedrejord, Transit, Forlaget Republik, 219 sider, November 2012, På dansk ved Karen Fastrup.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.