// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louisa Lorang: Spisetid – God mad til store og små
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Louisa Lorang: Spisetid – God mad til store og små

Skrevet af den 31. oktober 2012 – 07:26Ingen kommentarer

Hvem gider spise børnemad? Som fast gæstekok på morgen-tv, opskrifts-leverandør til Årstidernes måltidskasser og ikke mindst som ugebladet Feminas faste madskribent har den kønne glade kok Louisa Lorang efterhånden fået skabt sig et navn, som de danske køkkener synes godt om. Efter en række Vild-med-bøger (-vegetar, – salat og -hverdag) tager hun børnene med i køkkenet og laver mad til alle størrelser.

Selvom børnene aldrig bliver trætte af det, kan det godt være, at man selv bliver lidt led ved tanken om endnu en gang pasta med kødsovs. Men det er jo bare så dejlig let – og man ved, at man både kan lave det sammen med ungerne, og at de vil spise det. Spisetid er dømt til at være børnenes (og måske også din) nye favoritkogebog, for den udfordrer den gamle kødsovs med enkelte metoder. Den indeholder mad, som børnene kan være med til at lave, og som de næsten med garanti vil synes om. Og så er der den finesse ved bogen, at Lorang altid har lavet et lille tvist på de ellers meget traditionelle retter bogen indeholder.

Den er opdelt i syv kapitler startende med morgenmad efterfulgt af; madpakker, favoritter, nye favoritter, fastfood, sød fornuft og skål. Man kan med andre ord bruge bogen til alle dagens måltider. Hvert kapitel startes med en kort intro, som indeholder lidt om maden, tips og trick og lidt om opskrifterne i praksis, hvilket virker rigtig godt. På samme måde er der nyttige noter ved de klare og overskuelige opskrifter.

Det er skønt med en bog, hvor sundhed er en naturlig del af kosten. Lorang har før fået ros for at være sund uden at være fanatisk, og det kan jeg også nikke genkendende til i forhold til denne bog. Skulle der være en overvægt af noget usundt, er det for det første hjemmelavet, og der er næsten altid et alternativ. Hvem er for øvrigt også total gennemsund – når man har unger, der udmærket ved, hvad snolder og fast food er?

Jeg må dog tilføje, at jeg ikke er sikker på, at jeg ville kunne få mit barn til at spise alle retter, men det er også meget at forlange af en bog. Jeg må også indrømme, at jeg har smagt bedre cookies, faktisk er bagværket i bogen generelt lidt kedeligt, det samme gælder enkelte af retterne. Men men men det er hurtigt at lave, smager stadigvæk godt og opskrifterne virker. Det er jo desværre langt fra altid en selvfølge. Måske er det netop derfor bogen er så god. Den bærer tydeligt (og heldigvis for det) præg af, at hun har lavet maden mere end en gang og ved, hvad der virker og ikke virker osv.

Alt i alt er det en rigtig fin børnekogebog, fordi den virker, er enkel, let at følge, tilbyder alternativer, giver inspiration og lækker mad til hele familien. Jeg gider i hvert fald godt spise Louisas børnemad.

Louisa Lorang, Spisetid – God mad til store og små, Lindhardt og Ringhof, 192 sider, 2012

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.