// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rachel Khoo: Mit lille køkken i Paris
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Rachel Khoo: Mit lille køkken i Paris

Skrevet af den 23. oktober 2012 – 11:08Ingen kommentarer

Hvad ville du lave hvis du kom til Paris? Du ville nok planlæge noget med måltider. Croissanter? Selvfølgelig. Creme brulee? Altid godt. Picnic ved Seinen med baguettes, camembert og pate? Absolut et must. Men hvad med resten af det franske køkken? Baguetter og croissanter er jo ikke alt, hvad franskmændene kan præstere på den gastronomiske scene. Tværtimod; når man tænker på fransk mad emmer det hurtigt af små bistroer eller højtflyvende gastronomi.

Uheldigvis ligger Paris ikke lige om hjørnet, så drømmen om Frankrig og fransk mad må udleves herhjemme. Og her viser Rachel Khoo vejen. Hun er egenlig ikke den mest oplagte til at gøre det, for hun er ikke franskmand – hun er englænder. Men hendes drøm om Frankrig fik hende til at bosætte sig i Paris, gå på fransk konditorikursus og så ellers bruge sin passion for fransk mad som levevej. Så hun er lige det der skal til for at støve det franske køkken lidt af og gøre det både tilgængeligt og lækkert for de af os, som ikke er så heldige at bo i Paris, og som derfor er nødt til opfylde vores frankofile maddrømme i eget køkken.

Bogen er delt op i kapitler med måltidstyper, her er aftensmad, her er frokost, picnic, desserter, appetitvækkere, etc. Altsammen ligetil og lækkert. Man får en fornemmelse af det klassiske franske med et moderne twist.

Rachel Khoo både oversætter de fine franske titler på retterne og gør det nemt at lave dem. Mit lille køkken i Paris er en stemningsfyldt, uprætentiøs og lækker bog om nem, fransk mad, som bestemt kan anbefales.

Rachel Khoo, Mit lille køkken i Paris, Lindhardt og Ringhof, september 2012, 288 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.